fbpixel
Skip to main content

Smart experience - degustare de vinuri la crama Rotenberg

Order tickets
Location Date / Hour Price Order
Ceptura de Jos, Ceptura De Jos voucher valabil 12 luni de la achiziție 1299 lei (voucher 2 persoane)
Smart experience - degustare de vinuri la crama Rotenberg

Ce intelegem noi prin “smart experience”? Aici vorbim clar despre o experienta inedita, elevata, cu iz istoric. Venim cu o propunere foarte interesanta, pe care sigur toti cunoscatorii vinului o vor primi cu bratele deschise. Daca sunteti pasionat de tot ceea ce inseamna vin, crama si degustare de vin si vreti sa “convertiti” pe cineva, acum este sansa sa folositi toate armele in acest demers. Va sustinem neconditionat si va garantam ca experienta propusa o sa fie un real succes, pentru ca este imposibil sa nu te indragostesti de acest domeniu.Nici nu stim foarte bine de unde sa incepem cu descrierea acestei experiente, dar o vom lua pe rand, fara sa ne lasam dusi de entuziasm.

Ca un scurt istoric, Crama Rotenberg se intinde pe 23 de hectare de vie aflata intre comunele Ceptura si Fantanele, plantate cu Merlot in proportie de 90%. Solul bogat in argile dar si conditiile climatice similare cu cele din Bordeaux sau Toscana, confera vinurilor Merlot o aroma expresiva si puternica. Restaurata in 2017, crama are 2 beciuri suprapuse, ce permit un flux tehnologic gravitational in care vinul nu este agresat de pompe. Acest smart experience include si vizitarea acestora. Trecem la partea cea mai placuta, degustatul. Sunt puse la bataie 6 vinuri diferite pentru degustare si pentru a preveni orice stare de ebrietate, se degusta si platouri cu diferite bunatati, pentru a accentua gustul vinurilor. La final, pentru a nu uita prea curand experienta, fiecare participant primeste o sticla de vin cadou, ambalata rustic, asa cum ne place noua.

Ce faci la o degustare de vin? In primul rand se alege tipologia de vin pe care o veti degusta, astfel incat sa fie formata din vinuri complementare. Apoi se aleg gustarile care au rolul de a izola gusturile intre diferitele tipuri de vin. Alt element de care va trebui sa tii cont este temperatura vinului (unele vinuri sunt servite reci, iar altele la temperatura ambientala), precum si forma paharelor, care trebuie sa fie personalizata pentru fiecare tip de vin (de exemplu, vinurile albe se servesc in pahare inguste, iar cele rosii in pahare cu baza mai larga, pentru a permite aromelor sa iasa la suprafata).

Exista de asemenea o ordine a degustarii vinurilor: vin alb inainte de rosu, vin sec inainte de dulce, vinuri mai tinere inainte de ele maturate.

Modul in care degusti presupune sa sorbi usor ca si cum ai trage bautura din pahar utilizand un pai. Apoi plimbi usor vinul in gura dintr-o parte in alta, pentru a simti taria, robustetea, aroma.

In privinta transportului nimeni nu trebuie sa isi faca griji, toate transferurile cad in responsabilitatea noastra. Ce este de important de retinut din aceasta prezentare? Recomandam aceasta experienta pentru importanta sa, pentru informatiile pretioase pe care oricine le poate obtine in acest domeniu si pentru ca ne place sa ne promovam tara, valorile si bogatiile ei. De ce sa iti doresti sa calatoresti in Toscana atunci cand ai in Romania atatea crame frumoase de vizitat?

Daca doresti sa ai parte de aceasta experienta la tine acasa, iti recomandam abonamentele de vin de la cei de la Wineful.

Detaliile experientei

 • Vizita asistata de podgorie
 • Vizita cramei Rotenberg, restaurata in 2007, o crama cu doua beciuri suprapuse ce permit un flux tehnologic gravitational in care vinul nu este agresat de pompe. Veti putea vizita si beciurile unde vinul se matureaza in butoaie, pentru a putea fi ulterior imbuteliat si imbatranit la sticla
 • Degustarea a 6 vinuri diferite, din colectia cramei Rotenberg
 • Degustare de platouri cu branzeturi, nuci, mere
 • sticla de vin de colectie, ambalata intr-o cutie din lemn, din anul in care v-ati cunoscut (2006-2009 sau 2011-2017)
 • Transfer privat catre si de la crama, din Bucuresti, cu un automobil de lux
 • Localizare: Ceptura de Jos, jud. Prahova
 • Experienta pentru doua persoane
 • Primesti un voucher electronic cu optiunea ta, precum si posibilitatea de a adauga un mesaj personalizat, daca optezi pentru a-l face cadou
 • Valabilitate voucher: 12 luni

Important de știut:

 • Localizare: Centura de Jos, jud. Prahova
 • Voucherul este valabil pentru 2 persoane, timp de 1 an
 • Sticla de colectie poate fi aleasa din urmatorii ani: 2006, 2007, 2008, 2009, 2011-2017
 • Experienta este valabila in limita disponibilitatii (o rezervare este necesara in avans)

we also recommend

Cadouri pentru el – Aventura Transilvana
voucher valabil 12 luni de la achiziție
Cadouri pentru el – Aventura Transilvana


Valea Prahovei

Salt cu parasuta - adrenalina la inaltime
voucher valabil 12 luni de la achiziție
Salt cu parasuta - adrenalina la inaltime


Bucuresti