fbpixel
Skip to main content

Vânătoare arhitecturală în zona Dorobanți

Vânătoare arhitecturală în zona Dorobanți

Pe 19 mai, sâmbătă, într-o zi cu soare și voie bună, avem program de descoperit, căutat, redescoperit, admirat, fotografiat micile și marile comori arhitecturale dintr-o zonă centrală a Bucureștiului.

Vânători arhitecturale organizăm lunar în București, dar de două ori pe an facem un eveniment nou – nouț, în care vânăm într-un cartier nou. Primăvara lui 2018 este rezervată zonei Dorobanți.  

Cum facem aceste descoperiri?
Printr-un joc urban tip competiție în care, intr-un timp delimitat, trebuie să găsești cât mai multe indicii/comori arhitecturale. Și în momentul în care le găsești, să le faci o fotografie.


Ce sunt “comorile arhitecturale”?

Sunt mici detalii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică și dau farmec unei case, unui cartier, unui oraș. Pratic, va trebui să cauți – și să găsești! – uși, portaluri, ferestre, bovindouri, marchize, vile neoromânești, blocuri Art Deco și alte elemente de arhitectură.


Și dacă n-am cunoștințe de arhitectură? O_O

Nu-ți sunt necesare; te ajutăm noi cu un *kit de vânătoare*: hartă, dicționar de termeni necunoscuți, etc), dar e bine să ai:

- e echipă formată din 2 – 4 prieteni

- un aparat foto

- niște spirit de observație

- niște spirit de aventură

- încălțări comode


Scopul Vânătorii arhitecturale?

În general, obiectivele vânătorii arhitecturale e să te facă să fii turist în orașul tău, să descoperi o zonă relativ necunoscută din București, să te familiarizeze cu 2-3 termeni arhitecturali (e ca și cum ai învăța "Salut" și "Ce mai faci?" într-o limbă străină :D ).


Ok. Cum particip?

Te înscrii aici, pe eventbook.ro, răspunzând la câteva întrebări și cumpărând un bilet.

Poți să-ți înscrii întreaga echipă, poți să te înscrii doar pe tine ca membru într-o echipă sau poți să te înscrii deși nu ai echipă (și o să-ți găsim noi una, sâmbătă, pe loc).


Există o limită de vârstă?

Nu.


Pot să vină și copii?

Da, dar întrebările nu sunt făcute pentru persoane care au mai puțin de 14 ani. Menționați în momentul înscrierii (o să aveți o căsuță specială) câți copii sunt în echipă, ce vârstă au și o să găsim o soluție. :)


Cât costă?

35 de lei/persoană


La cât?

Distracția începe la 10.00 (și se termină la 14.00 cel mai târziu). Detaliile legate de ziua Vânătorii - locul de întâlnire, ora - vor fi transmise pe mail celor înscriși pe 17 mai.

we also recommend