fbpixel
Skip to main content

ZiMMT Lab | Felix Deufel - Spatial Audio Workshop

ZiMMT Lab | Felix Deufel - Spatial Audio Workshop NOVA Festival- NOVA EDU

ZiMMT Lab | Felix Deufel - Spatial Audio Workshop

NOVA Festival- NOVA EDU

Prin aceste ateliere, Felix Deufel, sound designer și fondator al centrului creativ ZiMMT din Leipzig, face o scurtă introducere în domeniul exercițiilor practice de audio spațiale. Informațiile care stau la baza acestui atelier sunt esențiale pentru crearea și compunerea unor piese muzicale sau artă sonoră cu un sistem de sunet 3D format din 20 de difuzoare. Sunetul 3D este o tehnologie de reproducere a sunetului în spațiu, prin adăugarea unei dimensiuni verticale și a unei rezoluții mai mari decât cea a sunetului obișnuit de tip surround. Dinamica naturală a sunetului în spațiu poate fi imitată și astfel, acesta poate crea experiențe sonore captivante, foarte asemănătoare celor din viața reală. Atelierele sunt deschise artiștilor interesați de performance-uri, compoziție, detalii privind instalarea și aspectele tehnice ale acestui sistem audio imersiv și spațial. Experiența se adresează muzicienilor, DJ-ilor, compozitorilor, producătorilor, artiștilor, inginerilor audio și programatorilor.

Acest workshop face parte din secțiunea NOVA EDU, un demers format dintr-o serie de ateliere practice susținute de cercetători, dezvoltat în parteneriat cu CINETic/Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative al UNATC și Goethe-Institut București.

Experiența ZiMMT și workshopurile de la Platforma Wolff sunt oferite de IQOS.

Detalii despre workshop și despre speaker pe site-ul novanova.ro

***

NOVA este organizat de: Asociația Prezent Continuu și Asociația Culturală Control N

Prezentat de: UniCredit Bank

Cu sprijinul: IQOS

Parteneri: Goethe-Institut București, Institutul Francez din România, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Republicii Slovenia în România, Teatrul Excelsior, DELL Technologies, Logicom, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, CINETic/Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative, Interface Cultures, Kunstuniversität Linz, Universitatea Națională de Arte București, Novel Mushrooms, HUAWEI nova 10 Pro, Platforma Wolff.

Parteneri media: IQads, A LIST MAGAZINE, Igloo, Designist.ro, FEEDER.ro, Zile și Nopți, Radio France Internationale România, MUNTEANU, Radio România Cultural.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe