Vizită cu ghidaj gratuit. Incursiune în istoria instrumentelor de observație astronomică

Vizită cu ghidaj gratuit. Incursiune în istoria instrumentelor de observație astronomică

Vizită cu ghidaj gratuit. Incursiune în istoria instrumentelor de observație astronomică

Duminică, 2 iunie 2024, de la ora 11:00, vă invităm la o nouă vizită cu ghidaj gratuit, pe baza biletului de acces. Vizita va avea loc în cadrul expunerii permanente și va fi susținută de comandorul Vasile Chirilă, voluntar al muzeului.

În cadrul vizitei, vom discuta despre sistemul solar, despre istoria și evoluția instrumentelor de observație astronomică și despre importanța lor pentru a calcula distanțe sau dimensiuni. Vom încerca să aflăm împreună răspunsul la întrebări precum :

- Ce metode au folosit savanții de-a lungul timpului pentru a determina circumferința Pământului?

- Cum se folosesc stelele pentru orientarea în teren, în spațiu și pe mare?

- Ce denumiri regăsim pe hărțile Lunii?

- Cum se mișcă diferite corpuri cerești?

Pe parcursul prezentării, vor fi folosite machete ale sistemului solar și replici ale unor instrumente de observație astronomică.

Participarea se face în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere și achitarea biletului de acces în muzeu, fără taxa de ghidaj: tarif întreg 16 lei, bilet redus pentru pensionari 8 lei, elevi și studenți 4 lei.

Comandorul Vasile Chirilă a absolvit Academia Navală „Mircea Cel Bătrân” în 1982 și a îndeplinit timp de 33 de ani diverse funcții în Armata României, de la nivel tactic până la nivel strategic. Cea mai dragă i-a fost funcţia de comandant de navă (corvetă sau torpiloare), pe care a îndeplinit-o timp de unsprezece ani. Pasionat de astronomie, a înființat la Mangalia asociația „Astronauticus”, care își propune să ofere „o fereastră deschisă spre cer și mare”. Din 2024 este voluntar al Muzeului Hărților. 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend