Skip to main content

Tatiana Niculescu, lectură în premieră din „Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu“

marţi, 21 martie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

Tatiana Niculescu, lectură în premieră din „Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu“ marţi, 21 martie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

Editura Humanitas vă invită marţi, 21 martie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu la o nouă seară de lectură publică, Dacă e marţi, scriitori îţi citesc. Tatiana Niculescu va citi un fragment din volumul Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu, recent apărut la Editura Humanitas.

„Titlul acestei cărţi, împrumutat din textul lui Emil Cioran Mon pays, rezumă cel mai bine vâltoarea anilor ’30 în România, acea epocă a «martirilor sângeroşi» sau a «visătorilor sanghinari», întemeietori ai unei «mişcări crude, amestec de preistorie şi profeţie, de mistică a rugăciunii şi a revolverului». O epocă, spune Cioran, care «fusese întemeiată pe idei feroce» şi care «a dispărut în ferocitate».

Povestea lui Corneliu Zelea Codreanu nu poate fi înțeleasă în afara contextului istoric în care acesta a trăit, a oamenilor pe care i-a cunoscut, a școlilor prin care a trecut, a experienţelor pe care le-a parcurs, a lecturilor care l-au format și a unei Europe răvășite, aflate între două războaie devastatoare şi în căutarea unei speranţe de supravieţuire. Reconstituind chipul unei epoci care a amestecat religia cu politica și a sfârșit în sânge și barbarie, această carte încearcă să-l redea pe Corneliu Zelea Codreanu trecutului și istoriei.“ (Tatiana NICULESCU)

we also recommend

Frumusete in 5 minute: Cum sa iti pui in evidenta culoarea ochilor Seminar de beauty cu informatii, sfaturi si demonstratii practice by Valentina Ionescu
07.05.2017
Frumusete in 5 minute: Cum sa iti pui in evidenta culoarea ochilor

Seminar de beauty cu informatii, sfaturi si demonstratii practice by Valentina Ionescu
Studio Baba Novac

Dupa Revolutie DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Dupa Revolutie

DVD - One World Romania
Bucuresti

Moștenirea de Lucia Verona
06.05.2017
Moștenirea

de Lucia Verona
Teatrul Coquette

Aurul Toamnei DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Aurul Toamnei

DVD - One World Romania
Bucuresti