fbpixel

Tangaj Dance Collective

Tangaj Dance Collective BIRDVILLE

Tangaj Dance Collective

BIRDVILLE

Tangaj Dance Collective

BIRDVILLE

20 APRILIE, 19:00-20:00

Coregrafie: Simona Deaconescu

Dansatori: Denis Bolborea, Alexandra Bălășoiu, Cosmin Vasile, Eliza Trefas

Multimedia & Platforme interactive: KOTKI Visuals / Sound design: Denis Bolborea

Scenografie: Andreea Simona Negrilă

Birdville este un oraș virtual utopic, populat de oameni hibridizați, îmbrăcați cu corpuri augmentate, care trăiesc într-o lume generată numeric. Fiecare mișcare a lor dă naștere unui algoritm vizual și sonor, care se modifică în timp real. Cuvintele și mișcările celor patru performeri rămân suspendate în spațiu și timp, într-un loop infinit.

Spectacolul de dans contemporan și-a început traseul în studiourile Battery Dance Studio din New York, unde coregrafa Simona Deaconescu a fost rezidentă în 2014. O primă variantă Birdville a avut premiera în cadrul eXplore dance festival 9 și a fost invitată ulterior la Ars Electronica Deep Space în cadrul Lange Nacht der Bühnen în Linz și la Istanbul în cadrul festivalului Art Dialogues.

În cadrul NOVA Tangaj Dance Collective prezintă în premieră o nouă variantă a spectacolului, creată special pentru hub-ul cultural POINT, care continuă cercetarea realizată de colectivul artistic Tangaj Dance în domeniul dansului și tehnologiei.

BIO

Tangaj Dance este o companie de dans contemporan din București, fondată în anul 2013 de coregrafa Simona Deaconescu. Lucrările Tangaj Dance explorează o lume incertă, creând un spațiu al confluențelor, la granița dintre rațional și irațional. Creează spectacole science fiction, filme de dans site specific și ateliere de dans contemporan și tehnologie. Stilul Tangaj este caracterizat de o fizicație extremă, bazat pe manipularea vitezei și o deconectare între corp și procesele cognitive, văzute ca două entități care pot lucra separat.

NOVA este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. 

Parteneri strategici: Forumul Cultural Austriac, Centrul de Muzică Electroacustică și Multimedia al UNMB, CINETic, UNATC, UNArte, Modulab
Parteneri media: Radio România Cultural, IQads, The Institute, Internetics, Igloo media, scena.ro, FEEDER.ro, Designist.ro, Revista Zeppelin, Modernism Punct Ro, We ART, Ziarul Metropolis

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe