fbpixel
Skip to main content

Spectacolul “Daughters” și selecție de scurtmetraje de dans

ROOTS AND ROUTES powered by Teatrul 3G

Spectacolul “Daughters” și selecție de scurtmetraje de dans ROOTS AND ROUTES powered by Teatrul 3G

“Roots and Routes” este un turneu național virtual, organizat de Tangaj Collective, care pune în discuție tema identității transgeneraționale atât la nivel social, cât și la nivel de ADN al mișcării. Primul eveniment online al turneului este organizat în parteneriat cu Teatrul 3G (Târgu Mureș) și invită spectatorii la un tangaj de emoții, mediat de dans, video art, muzică și film. 

 

19:00 – 19:40

DAUGHTERS

spectacol de dans  

 

Concept & coregrafie: Simona Deaconescu

Interpretare și text: Georgeta Corca, Simona Dabija, Teodora Velescu

Muzică: Monocube

Compoziție vizuală: M. Kardinal

Light design: Alexandros Raptis, Ionuț Cherana

Producție: Laura Trocan

Co-produs de Tangaj Collective, în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București

 

Trei dansatoare pe patine cu rotile fac un corp comun cu mamelor și bunicile lor, alterând o cronologie prestabilită, în care dorințele lor sunt mediate de povești și imagini corporale ale celor două generații care le preced. Spectacolul pune corpul feminin într-un context extins, câteodată real, câteodată ficțional, în care nașterea fiecăreia marchează un moment important în spațiu și timp. Ele sunt fiicele unei generații confuze, o comunitate rezistentă, în care realitatea nu este niciodată ceea ce pare.

 

19:40 – 20:50

ROOTS AND ROUTES SHORTS SPECIAL

scurtmetraje de dans co-prezentate de Bucharest International Dance Film Festival

 

O selecție de șapte filme de dans create în ultimii doi ani de regizori și coregrafi din Canada, România, Franța, Marea Britanie, Australia și Olanda, curatoriată de Simona Deaconescu, directoarea artistică BIDFF. Filmele propun viziuni diferite asupra corpului migrator, feminismului și ideii de apartenență identitară, chestionând utopii și distopii contemporane. 

 

Line-up: Navigation (13’30’’, 2020, CA, BIDFF Best Film Award 2020), Call of Pink (6’28’’, 2020, RO, BIDFF Best Romanian Film Award 2020), Canning Town (10’27’’, 2020, UK, BIDFF Special Jury Award 2020), The Gods of Tiny Things (5’22’’, 2019, AUS), The Last Children (10’00’’, 2019, FR), Opia (10’04’’, 2020, RO), Otherland (13’30’’, 2018, NL, BIDFF Best Film Award 2019).

 

Mai multe informații despre filme și spectacol aici:

http://www.tangajdance.com/roots-and-routes/

 

„Roots and Routes” este un proiect cultural produs de Asociația tangaj Dance și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Partenerii proiectului sunt M Studio, Casa Tranzit, Areal Colectiv și Teatrul 3G.