fbpixel
Skip to main content

Radu Paraschivescu în dialog cu Sever Voinescu și Horia Ghibuțiu, despre „Omul care mută norii“, cea mai recentă carte a sa

marți, 5 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Radu Paraschivescu în dialog cu Sever Voinescu și Horia Ghibuțiu, despre „Omul care mută norii“, cea mai recentă carte a sa marți, 5 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Omul care mută norii, o nouă carte de Radu Paraschivescu, la Editura Humanitas

Radu Paraschivescu în dialog cu Sever Voinescu și Horia Ghibuțiu, despre „Omul care mută norii“, cea mai recentă carte a sa publicată la Editura Humanitas – marți, 5 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Vă invităm marți, 5 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu la lansarea celei mai recente cărți a lui Radu Paraschivescu, Omul care mută norii. Șapte întâmplări. La eveniment vor vorbi, alături de Radu Paraschivescu, Sever Voinescu, redactor-șef al revistei Dilema veche și Horia Ghibuțiu, jurnalist și scriitor.

Un bărbat se trezeşte ducându-şi viaţa sub dominaţia unei cifre. Un altul e luat de pe o bancă din parc şi pus să imite, într-un show ţinut în inima Capitalei, un şarlatan presat de urgenţe neamânabile. Un preacucernic angajează un evlavios care trans­formă un cantonament în loc de rugăciune şi plasează mătănii în locul televizoarelor din camere. Doi surdomuţi deschid, într-un târguşor din Provence, un joint venture care cheamă la luptă gustul şi mirosul. O fată cu nume înşelător se îndreaptă spre groapă ascultând obsesiv Sepultura. O pereche de pungaşi adolescenţi fură de prin case şi lasă o semnătură sfidătoare, colorând de fapt visul unui al treilea. O povestitoare bizară deapănă o păţanie în care lucrurile scapă de sub control în centrul Romei.
Sunt şapte întâmplări de ieri şi de azi, din Franţa sau din Italia, dintr-un colţ al Bucureştiului sau dintr-altul. În Omul care mută norii, Radu Paraschivescu se suie la volanul prozei scurte şi îşi plim­bă cititorii pe un traseu cu o serie de opriri la cerere: stu­poare, veselie, tandreţe, deznădejde şi speranţă.

we also recommend

voucher valabil 12 luni de la achiziție
Echitatie si tir cu arcul intr-o pensiune din Covasna


Covasna, Covasna

voucher valabil 12 luni de la achiziție
Idei de cadouri pentru cuplu – Tur gourmet Istanbul


Istanbul, Turcia

Unde a dispărut încrederea? Criza democrației liberale și scenariile guvernării lumii de mâine. Conferință susținută de Valentin Naumescu în cadrul Festivalului „Despre lumea în care trăim”, urmată de un dialog cu Ovidiu Nahoi.
disponibil pentru vizionare 14 zile de la prima accesare a înregistrării
Unde a dispărut încrederea? Criza democrației liberale și scenariile guvernării lumii de mâine.

Conferință susținută de Valentin Naumescu în cadrul Festivalului „Despre lumea în care trăim”, urmată de un dialog cu Ovidiu Nahoi.
Online