fbpixel
Skip to main content

Workshop: Playing with movement

Workshop: Playing with movement cu Ioana Marchidan

Workshop: Playing with movement

cu Ioana Marchidan

Linotip Centru Independent Coregrafic lanseaza in perioada ianuarie - iunie 2023 o serie de cursuri de dans cu nivel de dificultate incepator si intermediar* coordonate de coregrafii: Andreea Novac, Ioana Marchidan, Andrea Gavriliu, Arcadie Rusu, Attila Bordás, Stefan Lupu, Ioana Macarie, Simona Dabija si George Plesca.

IOANA MARCHIDAN despre cursul "Playing with movement" 

**Nivel de dificultate intermediar - exercitiile la care vei fi expus necesita experienta anterioara de participare la alte cursuri de dans contemporan.

Putem sa ne jucam cu miscarea asa cum ne jucam cu cuvintele. Dar ca sa facem asta ar trebui mai intai sa invatam cateva. Cursul Ioanei iti propune o joaca serioasa in care vei invata tehnici de miscare cu scopul de a dezvolta un vocabular coregrafic. 

Avand un vocabular extins si tehnica dezvoltata vei putea jongla cu miscarea, ritmul si spatiul intr-un mod creativ si divers. 

Pentru un plus de creativitate si individualitate in exprimarea coregrafica, pe durata cursului veti apela si la improvizatie ca la un element surpriza menit sa defineasca personalitatea momentului de miscare creat. 

Foto: Sorin Florea

 

Ioana Marchidan este performer si coregraf. A urmat Liceul de Coregrafie "Floria Capsali". Cariera ca dansator profesionist a inceput-o la Opera Nationala Romana. Mai tarziu a devenit una dintre performeritele companiei de dans Gigi Caciuleanu Romanian Dance Company. Colaboratoare cu subsTANZ/Massimo Gerardi si Tangaj Collective. Mai tarziu Ioana a inceput sa creeze coregrafiile proprii “ 2 femei contemporane” , "Reverse Discourse”(proiect care face parte din rezidenta E-MOTIONAL Residency at Forum Dança Lisbon)-spectacol selectat la bursa de spectacole Tanzmesse nrw 2022 si ACT Festival, Bilbao 2022, Stabat Mater (Premiu pentru "cel mai bun spectacol" la Festivalul Undercloud, Ro), Humans/Bodies/Images si Are we Human or Are We Dancers. A participat ca si performer in instalatii performative: "An Immaterial Retrospective of the Venice Biennale”, Venice Bienalle (Alexandra Pirici & Manuel Pelmus), “Bucuresti. Instalatie Umana” (Radu-Alexandru Nica & Florin Fieroiu, “Retro walk decades to the sun”, MNAC (Simona Deaconescu & Ciprian Ciuclea), Isolation in a series of liminal states” SAC @ MALMAISON (Simona Deaconescu)

Din 2016 este directoarea Asociatie Dance Spot si director artistic la Linotip- Centru Independent Coregrafic.

***Linotip te sustine sa faci loc pentru dans contemporan in viata ta cu reducerea "cursant #LINOTIPic - mai mult dans cu mai putine resurse!"

Cum? 

1. Achizitie simultana a cate 1 bilet la 2 cursuri din date diferite - discount din pretul total 50 ron

2. Achizitie simultana a cate 1 bilet la 3 cursuri din date diferite - discount din pretul total 75 ron

3. Achizitie simultana a cate 1 bilet la 4 cursuri din date diferite - discount din pretul total 100 ron

✓ *Reducerea se aplica doar pentru achizitionarea in aceeasi comanda a biletelor, doar daca acestea reprezinta cel putin 2 cursuri din date diferite. Ex. 1: Achizitie bilete la "Corpul Resursa cu Arcadie Rusu" din doua perioade diferite. Ex. 2: Achizitie 1 bilet la "Movements and moments cu Andreea Novac" + Achizitie 1 bilet la "Corpul creativ cu Andrea Gavriliu"  

︎ **Reducerea nu se aplica pentru achizitionarea a 2 sau mai multe bilete la acelasi curs din aceeasi perioada. 

 

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe