Instalație interactivă performativă
@ CREART / TEATRELLI (Piața Lahovari 7)
26-29 SEPTEMBRIE, 16:00 - 22:00
Dezvoltată în cadrul NOVA lab din colaborarea a 7 artiști vizuali, 3 sound designeri, 4 performeri, un director artistic, un grafician, 2 programatori creativi și 4 profesioniști din psihologie, comunicare și neuroștiință, Walk este o instalație interactivă care îți propune un joc simplu.
Un performer te întâmpină pe scenă și împreună construiți un ritm al tău, personal, din felul în care tu reacționezi la imaginile de pe ecranele care vă înconjoară.
Corpul tău digital, captat la intrarea în instalație, este introdus în imagini pe scenă. Astfel ajungi să “locuiești” aceste spații noi, în timp ce corpul tău fizic construiește cu performerul o mulțime de feluri de a te apropia și îndepărta de aceste imagini, de a reacționa la ele, generând un mers specific, cu o anumită muzicalitate.
Walk este un fel de dialog corporal deschis cu tot ce te înconjoară. O formă jucăușă de a te cunoaște.
Direcție artistică: Emilia Păunescu
Artiști foto: Felicia Simion (RO), Florian Ruiz (FR), Mads Nissen (DK), Michele Bressan (IT/RO), M Kardinal (DE), Rachel Talibart (UK), Valentina Fusco (IT)
Performeri: Alexandra Bălășoiu (RO), Denisa Nicolae (RO), Ema Alexandrescu (RO), Judith State (RO)
Grafică: Ana Cârlan (RO)
Sound design: Monocube (DE), Dragoș Petrișor (RO), Eugen Neluțescu (RO)
Programare sisteme interactive: Andrei Văcaru (RO), Victor Jercan (RO)
Profesioniști psihologie, comunicare, neuroștiință: Ana Mirodonie (RO), Caroline Heimerl (AT) & Champalimaud Center for the Unknown (PT), Monica Cure (RO/SUA).
…………………………………………………………………………………………………………………………………….
Accesul se face în baza biletului asociat unui interval de timp.
*Un bilet permite accesul unei singure persoane, o singură dată la această experiență.
Detalii și programul complet pentru cea de-a patra ediție a NOVA găsiți pe pagina festivalului, novanova.ro.
…………………………………………………………………………………………………………………………………….
NOVA este un proiect al Asociației Prezent Continuu, prezentat de UniCredit Bank
Parteneri: Institutul Francez din România, Goethe Institut, Ambasada Spaniei în România, Institutul Italian de Cultură, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, CINETic/Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative, Champalimaud Foundation / Centre for the Unknown (PT), .NewArt { foundation;} (ES), Linz Institute of Technology (AT), Centrul de Cercetare în Augmentarea Performanțelor Neuronale Veruvis, Centrul Național al Dansului București, CREART/Teatrelli, Galeria Galateca, AREAL Spațiu de Dezvoltare Coregrafică, Ibis Bucharest Politehnica