MECANICA DISTANȚEI // workshop

MECANICA DISTANȚEI // workshop

MECANICA DISTANȚEI // workshop

Mecanica distanței

atelier

Când: 1-2 aprilie 2022, 15:30-17:30

Durată: 120 de minute / zi

Unde: Casa Tranzit

Pentru cine: studenți la coregrafie și dansatori cu experiență

Limită participanți: max 20 de persoane 

Limba: engleză și maghiară

Link pentru bilete în curând.

Vă rugăm să vă înscrieți la atelier doar dacă puteți participa la sesiunile din ambele zile. 

Organizăm un atelier de două zile, fiecare constând în câte două ore de skill training - vom sări, ne vom rostogoli și ne vom îndoi. Vom învăța abilități care îi vor ajuta pe dansatori să exceleze în orice fel de dans pe care îl vor încerca. 

În loc să învățăm un stil de dans, vom exersa un set de instrumente utile pentru repertoriul oricărui dansator, instrumente ce ne vor ajuta să ne apropiem de propriul corp și de mișcare fără a-l stresa, fără a-l epuiza - ceea ce nu înseamnă că nu va fi extrem de fizic. 

Scopul este ca prin intermediul atelierului să ne facem corpul mai permeabil, mai accesibil, având în același timp grijă de articulațiile și încheieturile noastre. 

Ne vom concentra pe latura fizică a mișcării – corelația corporală dintre acțiune și contraacțiune, fără niciun atribut decorativ, estetic.

Vom urma motto-ul lui Forsythe: dansul este o cădere organizată.  

Și ne vom distra mult, în timp ce vom experimenta cum corpurile noastre încearcă ceea ce nu am crezut niciodată a fi posibil. 

Coordonatorul atelierului: Máté Mészáros 

Máté Mészáros a absolvit Academia Maghiară de Dans în 1999. După 3 ani pe care i-a petrecut la Baletul Contemporan din Szeged, a lucrat la multiple companii europene (CarteBlanche - Norvegia, Lanonima Imperial - Spania, Ultima Vez - Belgia). Întors în Ungaria în 2014, a creat patru proiecte coregrafice – „Hinoki”, „United Space of Ambivalence” și „Mechanics of Distance” - aceasta din urmă selectat în Aerowaves Twenty20. Cea mai recentă creație a sa este „Through Light”, o instalație de lumină și corpuri care a fost prezentată în premieră la Trafó Budapesta, în noiembrie 2021. Toate lucrările sale au făcut numeroase turnee pe continent și peste hotare. Máté este un invitat regulat al diverselor companii de dans și teatre europene și susține ateliere în parteneriat. În coregrafia sa aplică un nivel ridicat de fizicalitate și privește corpul ca pe un fenomen structural. Abordează corpul ca pe un obiect dinamic iar spațiul ca pe un decor în continuă schimbare, creat de contra-efectul obiectelor, corpurilor, sunetului și luminii.

Atelierele au loc în cadrul proiectului Perform Europe East Goes to East.

Perform Europe (https://performeurope.eu/) este un proiect finanțat de UE care are ca scop regândirea modului în care operele de artele spectacolului sunt prezentate peste granițe într-un mod mai incluziv, mai durabil și mai echilibrat, prin testarea unor noi practici de turneu și de distribuție și prin furnizarea de recomandări politice pentru o viitoare schemă de sprijin din partea UE. Această călătorie de 18 luni include o fază de cercetare, lansarea unei platforme digitale, testarea unei scheme de sprijin și elaborarea de recomandări politice.

Perform Europe este finanțat de Programul Europa Creativă al Uniunii Europene și este co-gestionat de un consorțiu de 5 organizații: IETM - Rețeaua internațională pentru artele spectacolului contemporan (https://www.ietm.org/en),  Asociația Europeană a Festivalurilor (EFA) (https://www.efa-aef.eu/en/home/), Circostrada (https://www.circostrada.org/en), EDN - Rețeaua europeană a caselor de dans (https://www.ednetwork.eu/) și IDEA Consult (https://www.ideaconsult.be/fr/).

Jelenleg nincs tervezett jövőbeli előadásunk.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe