„Magia realității“ / Atelier de experimente cu Andreea M. Stoica de la Profesorii Trăsniți

„Magia realității“ / Atelier de experimente cu Andreea M. Stoica de la Profesorii Trăsniți

„Magia realității“ / Atelier de experimente cu Andreea M. Stoica de la Profesorii Trăsniți

Humanitas Junior vă invită sâmbătă, 30 septembrie, ora 11.30, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la un atelier cu experimente susținut de Andreea M. Stoica, de la Profesorii Trăsniți, pornind de la volumul „Magia realității“, de Richard Dawkins. Evenimentul se desfășoară în cadrul Bucharest Science Festival. Vârsta recomandată pentru atelier: 6+.

„Una dintre cele mai bune cărţi de știinţă ale tuturor timpurilor.“ — BookBub

La o primă vedere, multe dintre fenomenele naturii par să ţină de magie, iar culturile arhaice au creat mituri pentru a le explica. Egiptenii antici credeau că se face noapte pentru că zeiţa Nut înghite Soarele. Grecii puneau iarna pe seama dispariţiei Persefonei în lumea subterană a lui Hades. Pentru vikingi, curcubeul era puntea care îi lega pe zei de Pământ.

Richard Dawkins crede însă că adevărata magie este magia ştiinţei, care ajunge să explice aceste fenomene. Fiecare capitol al cărţii lămureşte câte o problemă: evoluţia şi diversitatea lumii vii, structura materiei, ciclurile diurn şi sezonier, alcătuirea şi istoria Soarelui, curcubeul, apariţia universului, posibilitatea existenţei vieţii pe alte planete, cutremurele, rolul jucat de probabilităţi în lumea noastră.

Însoţită de desenele spectaculoase ale lui Dave McKean, Magia realităţii dezvăluie prin povestiri pasionante frumuseţea poetică a ştiinţei.

„În această carte vreau să vă arăt că, din perspectiva ştiinţei, lumea reală are propria sa magie, pe care o numesc poetică: o frumuseţe copleşitoare, a cărei magie sporeşte tocmai pentru că e reală, iar noi putem înţelege cum funcţionează. În faţa adevăratei frumuseţi şi magii a lumii reale, vrăjile supranaturale şi scamatoriile par ieftine şi stridente. Magia realităţii nu e nici supranaturală, nici scamatorie, ci pur şi simplu minunată. Minunată şi reală. Minunată pentru că este reală.“ — Richard Dawkins

Lectură recomandată de Digi FM

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe