fbpixel
Skip to main content

„Tonomatul“, povestiri fantastice de Andrei Panțu

„Tonomatul“, povestiri fantastice de Andrei Panțu lansare cu Marius Chivu, Nona Rapotan și Michael Haulică

„Tonomatul“, povestiri fantastice de Andrei Panțu

lansare cu Marius Chivu, Nona Rapotan și Michael Haulică

Miercuri, 23 octombrie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc lansarea volumului de povestiri fantastice cu care debutează Andrei Panțu, Tonomatul, care încapsulează mister, bizar și tensiune psihologică în 29 de proze scurte pline de suspans și imaginație. La eveniment vor participa, alături de autor, Marius Chivu, Nona Rapotan și Michael Haulică.

Tonomatul a fost publicat în colecția 821.135.1 – Scriitori români contemporani a Editurii Humanitas, coordonată de Andreea Răsuceanu.  

Stranii, uneori întunecate, alteori exotice, întâmplările din povestirile lui Andrei Panțu conduc cititorul într-o lume fantastică, populată deopotrivă de animale vorbitoare, făpturi mitologice sau personaje aparent banale, care se trezesc angrenate în evenimente neobișnuite. Fie că e vorba despre dispariții misterioase, inexplicabile alunecări în timp sau intervenții ale unor entități supranaturale, că întâmplările sunt povestite în cheie ironică, macabră sau au intrigă polițistă, universul acestora e perfect conturat, având, de obicei, în centru o enigmă pe care trebuie să o dezlege cititorul.

„Am încercat să tratez mai multe teme care m-au obsedat întotdeauna – singurătatea, nevoia de perfecțiune, dorința de a avea succes, cinismul, gelozia. Am abordat povestirile din perspectivă fantastică, pentru că e registrul de care mă simt cel mai apropiat, şi pe care îl şi stăpânesc cel mai bine. Cu ajutorul fantasticului, am vrut să arunc o lumină nouă asupra acestor teme.“ – (Andrei Panțu)

Andrei Panțu (n. 1983) a studiat filozofie şi literatură la European College of Liberal Arts, ştiinţe politice şi relaţii internaţionale la AUBG, apoi a obţinut o diplomă de masterat în ştiințe politice de la Universitatea din Leiden şi Universitatea din Manchester. În perioada 2014–2018 a fost editor al revistei academice Romanian Journal of Political Science. Lucrează de mai mulți ani în domeniul IT. A publicat până acum proză scurtă în revistele Biserica de Lemn, Revista de Povestiri, ARGOS, Gazeta SF, iocan, Revista de suspans, Helion, pe platforma Literomania, precum și în antologiile ARGOS DOI și Eroi fără voie. V

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


Anatomia Unei Plecari DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Anatomia Unei Plecari
DVD - One World Romania
Tot Ceea Ce Sclipeste DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Tot Ceea Ce Sclipeste
DVD - One World Romania
Corpul creativ - workshop Andrea Gavriliu
25,26,27,28 septembrie 2023, in intervalul 19:00 - 21:00, WORKSHOP
Corpul creativ - workshop Andrea Gavriliu
LINOTIP – Centru Independent Coregrafic
Workshop: Body Talks Cu Judith State
27,28,29,30 noiembrie 2023, in intervalul 19:00 - 21:00, WORKSHOP
Workshop: Body Talks
LINOTIP – Centru Independent Coregrafic