fbpixel
Skip to main content

Corpul Resursă

Atelier de auto-conștientizare prin dans cu Arcadie Rusu

Order tickets
LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, Bucuresti 1, 8, 15, 22, 29 februarie 2020, 11:00-13:00 400 lei
Corpul Resursă Atelier de auto-conștientizare prin dans cu Arcadie Rusu

*Acest laborator este un demers care vizează alternative culturale fizice de întreținere corporală, emoțională, intelectuală, de stimulare a imaginatiei si a starii de bine.

Ce ne face sa dansam?

In spatele gestului, al miscarii exista un ecou neauzit al gandurilor, al intentiilor, o vibratie constanta a emotiilor care prin dans pot capata forme mai concrete, in care ne putem oglindi si analiza potentialul de schimbare.

Tipul acesta de proces, integrativ, vine dintr-o preocupare personala de a gasi directii ce pot oferi mentenanta starii noastre de armonie.
Nu putem controla ceea ce ni se intampla, dar putem controla felul in care percepem ceea ce ni se intampla.

Acordand o mai mare atentie corpului nostru, reusim sa deblocam resurse latente, sa devenim mai atenti si sa activam nevoi mai profunde din interiorul nostru.

Dansul ne elibereaza si ne aduce o stare de confort, pentru ca emotiile isi gasesc o cale de manifestare, de exprimare faptica, de traire prin actiune.

Ma intereseaza identificarea punctelor vulnerabile, stabilizarea echilibrului, a impacarii cu noi insine, a acceptarii si a increderii.
In cadrul laboratorului voi pune accent pe exercitii creative, care ne vor conduce de la miscare, la gasirea propriului dans.
Toate resursele se gasesc in noi, doar ca nu stim cum sa le accesam. Procesul prin care vom lucra, gand-intentie-gest-miscare-dans, ne creeaza perspective de auto-constientizare si activare a propriilor supape precum cele de detensionare si energizare.

Ce imi doresc cu acest laborator, dar si cu alte ateliere pe care le desfasuram la LINOTIP este articularea procesului de auto-cunoastere, cat si cultivarea starii de bine, a bunei dispozitii prin bucuria de a dansa.   

 

Scurta biografie:
Arcadie Rusu este coregraf, regizor de miscare, dansator, manager la LINOTIP Centru Independent Coregrafic, absolvent al facultatii de coregrafie UNATC, premiat pentru"Mind Control", cel mai bun spectacol din gala absolventilor. Bursier danceWeb la Impuls, Tanz Viena, wild card oferit de asociatia 4Culture. Castiga rezidenta Attic Arts, la ICR Londra, participand la Olimpiada Culturala cu 3 proiecte desfasurate in colaborare cu English National Ballet. Dansator, coregraf in “Linotip Dance Company”, Membru in “Gigi Caciuleanu Romania Dance Company”. Este autorul spectacolelor: Proces cu Usile Inchise, Promised Land, Crazy Stories in The City, Nesomn, Hunted Devotions, BABEL, BASMa Curata. Colaboreaza constant cu regizori de teatru, artisti vizuali, muzicieni, tine ateliere de dans contemporan si dezvoltare personala prin dans. 

 DURATA 

1, 8, 15, 22, 29 februarie in intervalul orar 11:00-13:00

we also recommend