Antoni Rayzhekov - Lecture-Workshop & Performance

Antoni Rayzhekov - Lecture-Workshop & Performance

Antoni Rayzhekov - Lecture-Workshop & Performance

Antoni Rayzhekov - Lecture-Workshop & Performance

BODYSCORES – lecture-workshop

Acest lecture-workshop susținut de Antoni în cadrul NOVA se concentrează pe integrarea tehnologiilor în performance-ul audio-vizual contemporan, folosindu-se de bio-feedback, motion tracking, sunet generativ și crearea de imagini adiacente sunetului, în timp real.

Antoni Rayzhekov face o incursiune în lumea senzorilor și a limbajului grafic de programare vvvv într-o sesiune participativă, în care publicul va putea experimenta pe propria piele tehnologiile folosite de artist în munca sa.

Workshop-ul investighează proprietățile sonore ale corpului și curbura sa în spațiu, prin sunet, în timpul unui performance. Corpul devine o partitură a spectacolului, iar semnalele biologice și mișcările acestuia sunt sonificate. Estetica unui corp, ca parte a unui spectacol, nu se mai bazează doar pe componenta vizuală, ci și pe cea sonoră.

RE_SONANCE - Duet audio-vizual pentru pian augmentat și performer

Antoni Rayzhekov a proiectat un instrument electro-acustic ce augmentează sunetele unui pian cu informații de tip bio-feedback, captate de un dispozitiv purtat de artist.

Parametrii fiziologici (ritm cardiac, tensiune arterială) și mișcările artistului în timp ce acesta cântă la pian sunt captate de acest dispozitiv și modifică în timp real sunetele redate de placa de rezonanță a pianului.

Astfel, condiția fizică și mișcările artistului devin un soi de partitură, iar compoziția audio se bazează pe conexiunea dintre interpret și instrument, amplificând procesele ascunse care apar în corp, răspunsuri emoționale și fizice ale artistului, în timpul performance-ului.

BIO

Antoni Rayzhekov este un artist interdisciplinar, creator de performance-uri hibrid care intersectează muzica, teatrul, artele vizuale și noile tehnologii. Absolvent al Masterului de Regie de Teatru și cu o licență în Actorie la Academia Națională de Teatru și Artele Cinematografice K. Sarafov (Sofia). La Conservatorul din Viena a terminat secția de improvizație de jazz, iar la Londra, obține diploma de programator IT la Learning Tree. Lucrează ca expert în consultanță IT la United Nations Office, Viena. Co-fondator al Institutului New Media THIS.PLAY din Viena, spațiu cultural specializat în artă și tehnologii interactive. Lector universitar în domeniul Interactive Media, la Universitatea de Stiinte Aplicate din St. Polten și la programul masteral de Arte Digitale al Academiei Nationale de Artă din Sofia.  

 

NOVA este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. 

Parteneri strategici: Forumul Cultural Austriac, Centrul de Muzică Electroacustică și Multimedia al UNMB, CINETic, UNATC, UNArte, Modulab
Parteneri media: Radio România Cultural, IQads, The Institute, Internetics, Igloo media, scena.ro, FEEDER.ro, Designist.ro, Revista Zeppelin , Modernism Punct Ro, We ART , Ziarul Metropolis

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

Jelenleg nincs tervezett jövőbeli előadásunk.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe