Cină: Din apele Țării Făgărașului – pește, pui de baltă, crustacee

Cină: Din apele Țării Făgărașului – pește, pui de baltă, crustacee ITINERAMA – Țara Făgărașului la București

Cină: Din apele Țării Făgărașului – pește, pui de baltă, crustacee

ITINERAMA – Țara Făgărașului la București

„Țara Făgărașului la București” a fost într-o călătorie inedită alături de maestru culinar în gastronomie tradițională Daniela Elena Graură (sau Dana, cum îi place să i se spună). Am căutat împreună comorile apelor din Țara Făgărașului, precum peștii indigeni de apă dulce și scoicile, ne-am aventurat prin păduri în căutarea ciupercilor și a plantelor comestibile bine ascunse. 

 

Din această expediție ne-am întors la București cu o serie de meniuri gurmande unice, tradițional făgărășene pe care vă invităm să le descoperiți în spațiul intim al localului Espace Minoux.

 

 

Experiența va include: 

 • o scurtă prezentare a comorilor din apele Țării Făgărașului susținută de maestru culinar în gastronomie tradițională Daniela Elena Graură
 • o selecție de cadre fotografice ce vor face parte dintr-o expoziție multimedia „Povești și povestiri din Țara Făgărașului” semnată de fotografa Adriana Lucaciu
 • un meniu inedit bazat pe pește, pui de baltă și crustacee (meniul complet mai jos) pregătit special pentru acest eveniment  de Daniela Elena Graură (Dana) și echipa sa. 
 • 3 shot-uri de cocktail-uri alcoolice – câte unul pentru fiecare secțiune de mâncare – meșterite de  (meniul complet mai jos)

 

Suplimentar, vei avea la dispoziție următoarele tipuri de băuturi: 

 • cocktail-uri alcoolice și non-alcoolice din Țara Făgărașului cu ingrediente inedite precum mărarul, tarhon sau siropuri din flori locale. Pentru a descoperi cocktail-ul perfect va trebui să stai puțin la povești cu Andrei Boamfa, barmanul „alchimist” din Țara Făgărașului
 • o selecție de vinuri locale 
 • apă minerală, apă plată

 

 

Daniela Elena Graură (Dana) - maestru culinar în gastronomie tradițională

De câțiva ani bate în lung și în lat tărâmurile ascunse ale Țării Făgărașului în căutarea de ingrediente ascunse pe colinele deluroase, în pădurile dese și apele repezi ale acestei regiuni istorice. Le inventariază, se gândește la care ar fi rostul fiecăruia într-un fel de mâncare, face experimente culinare în bucătăria sa din Făgăraș și reușește într-un final să găsească „preparatul” ideal pentru fiecare ingredient în parte. 

 

Andrei Boamfa – barmanul „alchimist”

Este cel care se ocupă să cucerescă ireversibil pe oricine cu „amestecurile” lui denumite cocktailuri. Lui Andrei nu îi veți da o comandă, ci este mai bine să povestiți cu el un pic, asta îl va inspira și va găsi combinația perfectă. Andrei reușește să vă răsfețe gustul final cu mărarul, tarhonul, menta, ghimbirul, castraveții și siropurile noastre din flori, muguri, petale si fructe în combinații unice, memorabile. Amestecurile pot completa inegalabil preparatele cinei din Țara Făgărașului.

 

 

Meniu Din apele Țării Făgărașului – pește, pui de baltă, crustacee

 

Gustări

 • Icre de păstrăv în emulsie de castravete și suc de citrice
 • Carpaccio din păstrăv indigen & șalău European cu ulei de struguri și suc de măr acrișor cu menta
 • Un shot (100ml) de Trahonmezcal

 

Antreu

 • Salată din păstrăv afumat & ceapă roșie de Făgăraș și amestec de salate verzi
 • Mousse din păstrăv afumat
 • Un shot (100ml) de Basileus

 

Preparate calde

 • Scoici in sos de roșii  românești, soi Peară Roșie
 • Pui de baltă in vin alb și pesto de pătrunjel
 • Somn de Olt cu mămăliga rumenita (alune de pădure, verdeață și brânză de bivoliță)
 • Un shot (100ml) de Marario

 

Un plus de savoare făgărășană

Sosurile, dulcețurile si chutney-urile preparate în atelierul nostru artizanal, sunt bine venite pentru a însoți sau inabila un preparat simplu, fiind o adevărată provocare a gustului dulce, sărat, puțin iute și acrișor, la bază fructat și aromat de prezența vreunui condiment. 

 

 

Organizator: Asociația Maia

Parteneri: Casa Terra, gourmeTradițional, Espace Minoux, Triptago

 

Evenimentul este parte componentă a proiectului „Itinerama – Țara Făgărașului la București”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend