Nivel de dificultate: Avansat
Vârsta recomandată: 16+
Limbă de predare: engleză
Workshopul se bazează pe o cercetare prin improvizație a propriului corp și a diferitelor moduri de a ne mișca. Explorăm modalități prin care putem găsi forță, delicatețe, elasticitate și putere în același timp.
“Mă inspir din tehnica Gaga creată de Ohad Naharin, utilizând și vocabularul baletului ca mijloc de mișcare, dar și modalități naturale și organice. Prin această cercetare îmi propun să ne folosim imaginația și să experimentăm împlinirea prin mișcare.
Sper să ajut pe participanții să devină mai conștienți de propriul corp, de diferiți mușchi pe care de obicei nu îi folosim, pentru a dezvolta forța și a susține diverse tipuri de mișcări.” – Claudio Cangialosi
Vor fi create coregrafii, pentru ca participanții să poată pune în practică ceea ce se va studia în cadrul workshopului.
Claudio a absolvit în 2006 Școala de Balet a Teatrului alla Scala din Milano, Italia. În același an, s-a alăturat companiei Dresden Semperoper Ballett, unde a avut roluri principale în lucrări clasice și contemporane ale unor coregrafi renumiți, precum William Forsythe, Jiri Kylian, Mats Ek și Ohad Naharin. A fost nominalizat în 2009 pentru „Outstanding Performance by a Male Dancer” și a primit multiple premii precum “Apuliarte Prize” (2012) și "Danza & Danza Award" (2013).
În 2016, Claudio s-a alăturat companiei Royal Ballet of Flanders, interpretând roluri principale în lucrări de Sidi Larbi Cherkaoui, Akram Khan și alți coregrafi de prestigiu. De-a lungul carierei sale, a contribuit la numeroase creații, inclusiv lucrări coregrafice remarcabile precum The World According to Us, RASA, și Requiem. A dansat în piese ale unor coregrafi celebri precum Kenneth MacMillan, Rudolf Nureyev și Maurice Béjart.
Ca și coregraf, Claudio a creat numeroase lucrări, precum With(in), Light/Speed, ManKind, The 4 Seasons: Summer, și Palindrome. În 2024, a debutat cu o piesă „art inclusive” care îmbină dansul și pictura, ilustrând conceptul său inovator de „artă în artă”.
Preț workshop: PRE-SALE 600 lei până pe 3 februarie
700 lei preț întreg
450 lei redus pentru elevi/studenți 16+
Workshopul face parte din proiectul Perform to Transform - un proiect cultural organizat de Asociația Dance Spot și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
600 lei (preț întreg - presale)
450 lei (preț redus elevi/studenți 16+)