DEZBATERE ICC: Jocurile video ca produs cultural: provocări și strategii de promovare & susținere

DEZBATERE ICC: Jocurile video ca produs cultural: provocări și strategii de promovare & susținere

DEZBATERE ICC: Jocurile video ca produs cultural: provocări și strategii de promovare & susținere

ModeratoareAndreea Per Medvedovici - Directoare executivă a Romanian Game Developers Association (RGDA), VicePreședinte al Federației Europene de Game Development

Invitați:

Olivier Fontenay - Șeful Departamentului de Creație digitală, Centrul național francez pentru cinema și imagine animată (CNC)

Ștefania Moiș - Game Community Manager, Gameloft

Alexandru Palade - Fondator și Director al studioului independent Rikodu

Seria de dezbateri dedicate industriilor culturale și creative inițiată de Institutul Francez din România la Cluj-Napoca în contextul Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene continuă. După un prim episod dedicat artelor vizuale și designului, a venit rândul industriei de jocuri video să fie adusă în prim-plan, cu o discuție între reprezentanți ai companiilor de top, studiourilor independente și asociațiilor din domeniu.

Aflați cum se promovează și monetizează un joc video creat independent sau în cadrul unei companii și ce rol pot să joace asociațiile și autoritățile publice în susținerea creației de jocuri video. 

Evenimentul va avea loc în limba engleză și este deschis creatorilor, designerilor, programatorilor, studenților și tuturor celor interesați de domeniul jocurilor video.

Există 2,8 - 3 miliarde de jucători de jocuri video pe planetă. Piața globală de gaming a fost evaluată la aprox. 189 - 204 miliarde de dolari în 2021. Pandemia de COVID19 a accelerat creșterea industriei și, deși se estimează o încetinirea acestei tendințe, ea va continua să crească. Se așteaptă ca piața de jocuri video să atingă valoarea de  200 de miliarde de dolari până în 2023 și de 300 miliarde până în 2026, înregistrând o rată de creștere anuală compusă între 10.5%  și 12% în perioada 2021 – 2026. Obstacolele pentru a deveni dezvoltator amator de jocuri video vor continua să se reducă, dar dezvoltarea de activități comerciale profitabile va fi tot mai dificilă pe măsură ce competiția devine tot mai dură.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe