Hai să vorbim despre noul Putin!

Hai să vorbim despre noul Putin! Conferință susținută de Mark Galeotti, urmată de un dialog cu Marian Voicu.

Hai să vorbim despre noul Putin!

Conferință susținută de Mark Galeotti, urmată de un dialog cu Marian Voicu.

Invazia Ucrainei ne dezvăluie un nou Putin - nu mai este jucătorul geostrategic atent și calculat, ci un om furibund care-și asumă riscuri, un bătrân grăbit. Este acesta cu adevărat „un nou Putin”? Sau putem vedea rădăcinile acestei schimbări în evoluția lui ca lider? Și ce ar putea însemna această turnură pentru noi toți în viitor?

MARK GALEOTTI (n. 1965) este expert în istoria modernă, politica și securitatea Rusiei. Autor prolific, printre cele mai recente cărți ale sale se numără: A Short History of Russia (2021; O scurtă istorie a Rusiei, Humanitas, 2021), Armies of the Russian-Ukrainian War (2019), We Need to Talk About Putin (2019; Hai să vorbim despre Putin!, Humanitas, 2021), Russian Political Warfare: Moving Beyond the Hybrid (2019), Kulikovo 1380: The Battle that Made Russia (2019), The Vory: Russia’s Super Mafia (2018), The Modern Russian Army, 1992–2016 (2017). De asemenea, semnează articole cu regularitate pentru Moscow TimesRaam op RuslandBusiness New Europe și numeroase alte publicații. Scrie și pe propriul blog, In Moscow’s Shadows.
Este profesor onorific la University College London și director general la Mayak Intelligence, o firmă de consultanță și cercetare specializată în relațiile cu Rusia. Este bursier al Institutului de Relații Internaționale de la Praga și al Royal United Services Institute de la Londra. A predat istorie la Robinson College, Cambridge, și are un doctorat în științe politice la London School of Economics. A fost șeful Departamentului de istorie de la Universitatea Keele, profesor de afaceri internaționale la Universitatea din New York, profesor invitat la Universitatea Rutgers (Newark), la Universitatea Carolină din Praga și la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse (Moscova). A fost consilier pentru mai multe instituții, printre care Comitetul pentru Afaceri Externe al Camerei Comunelor (Marea Britanie), Adunarea Parlamentară a NATO, Interpolul și Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa.

MARIAN VOICU lucrează de peste 20 de ani în televiziune şi radio. Timp de zece ani a realizat documentare pentru TVR despre comunităţile româneşti – de la istroromâni şi aromâni până la românii de peste Bug şi cei din Federaţia Rusă. Este primul jurnalist român care a filmat în Sudan, Uganda şi Siberia. A realizat Interviurile Europa FM. A fost manager de proiect la Radio România Chişinău. A primit mai multe premii naţionale şi internaţionale, cel mai recent fiind Medalia de aur din partea Asociaţiei Corespondenţilor ONU pentru documentarul Exodul: O tragedie siriană. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de cavaler. Printre cele mai recente filme documentare se numără Torna, torna, fratre! Istoria aromânilor spusă de ei înşişi, Tezaurul României de la Moscova: Inventarul unei istorii de o sută de ani, Serbia după război: În căutarea adevărului. În 2016 publică la Editura Humanitas volumul Tezaurul României de la Moscova. Inventarul unei istorii de o sută de ani și Matrioșka mincinoșilor. Fake News, manipulare, populism (2018). În prezent este realizatorul emisiunii Breaking Fake News la TVR și jurnalist Veridica.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


Fortareata DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Fortareata
DVD - One World Romania
Testimonial DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Testimonial
DVD - One World Romania
Dal Nic | Autostrada DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Dal Nic | Autostrada
DVD - One World Romania
Sahia Vintage III: copii DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Sahia Vintage III: copii
DVD - One World Romania