Cum au depășit oamenii legile obişnuite ale evoluției?

Conferință susținută de Gaia Vince, urmată de un dialog cu Corina Negrea.
Cum au depășit oamenii legile obişnuite ale evoluției? Conferință susținută de Gaia Vince, urmată de un dialog cu Corina Negrea.

Cum au depășit oamenii legile obişnuite ale evoluției?

Conferință susținută de Gaia Vince, urmată de un dialog cu Corina Negrea.

O poveste uluitoare despre cum am ajuns prin cultură cea mai de succes specie de pe Pământ. Oamenii sunt o forță a naturii care schimbă fața planetei. Între timp, cimpanzeii, rudele noastre cele mai apropiate, aflați acum în pericol de dispariție, continuă să-și ducă viața așa cum au făcut-o vreme de milioane de ani. Și totuși am evoluat prin același proces. Ce suntem noi atunci? Ce ne-a permis să trecem de la unelte din piatră la telefoane inteligente? Cum au reușit cetele de vânători-culegători să evolueze până la imperii multinaționale? Unii spun că o revoluție cognitivă – o schimbare evolutivă spectaculoasă care ne-a transformat creierele, preschimbându-i pe oamenii primitivi în cei de astăzi – a produs o explozie culturală.

Gaia Vince susține în schimb că oamenii de astăzi sunt rezultatul coevoluției genelor, mediului înconjurător și culturii. Acum că am transformat lumea, noi ce vom deveni oare?

GAIA VINCE, născută în 1973, este o cunoscută jurnalistă și realizatoare de emisiuni dedicate științei. Are dublă cetățenie, britanică și australiană, și a fost redactor la Nature și New Scientist, iar în prezent scrie pentru The Guardian și BBC. Prima ei carte, Adventures in the Anthropocene: A Journey to the Heart of the Planet We Made, apărută în 2015, a primit premiul Royal Society Winton Prize for Science Books, fiind prima femeie care a câștigat această prestigioasă distincție.

CORINA NEGREA este absolventă a Facultății de Chimie–Fizică, Universitatea din București. Are o experiență de peste 25 de ani în jurnalismul de știință, mii de emisiuni şi interviuri cu cercetători români și străini realizate la Radio România Cultural din 1994 până în prezent, dar și ediții speciale dedicate premiilor și laureaților Nobel – din 1998 este corespondentul Radio România la Stockholm la „Săptămâna Nobel“, care include seria de conferințe de presă și conferințe publice ale laureaților Nobel. În 2009 devine corespondent și la Oslo, acolo unde au loc conferința de presă a laureaților și ceremonia decernării Premiului Nobel pentru pace. A fost bursieră a câteva dintre cele mai prestigioase instituții, universități și programe de pregătire dedicate jurnaliștilor de știință din lume: EICOS – Martinsried, Germania; Knight Fellowships – Universitatea Stanford, SUA; FACS – Caltech, Pasadena, SUA etc. 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe