fbpixel
Skip to main content

WORKSHOP: DANCE THERAPY – THE FEELING

WORKSHOP: DANCE THERAPY – THE FEELING cu Ioana Macarie

WORKSHOP: DANCE THERAPY – THE FEELING

cu Ioana Macarie

Linotip Centru Independent Coregrafic lanseaza in perioada ianuarie- iunie 2021 o serie de cursuri de dans cu nivel de dificultate incepator si intermediar** coordonate de coregrafii: Andreea Novac, Ioana Marchidan, Andrea Gavriliu, Arcadie Rusu, Attila Bordás, Ioana Macarie, Alexandru Daniel Dragomir si Stefan Lupu. Mai multe detalii despre perioadele de desfasurare si biletele de participare aflati pe https://eventbook.ro/.../linotip-centru-independent...

**Vezi mai jos detalii despre campania "cursant #LINOTIPic"

IOANA MACARIE despre cursul "Dance Therapy - The Feeling"

**Nivel de dificultate incepator - intermediar - exercitiile de la curs sunt adaptate astfel incat fiecare participant sa le poata executa indiferent de nivelul anterior de experienta in dans contemporan

 

DANCE THERAPY – THE FEELING reprezintă modului al 2-lea al Terapiei prin miscare și aprofundează procesul de identificare al emoției generatoare de acțiune.

Pe scurt, ne vom propune să identificăm și să folosim sentimentul/emoția ca și motor de activare al corpului. Exprimarea sentimentului/emoției prin intermediul corpului va duce la o armonizare a relației minte-corp, la o relaxare profundă în urma asumarii si recunoașterii sentimentului/emoției.

Este un curs despre asumarea responsabilitații, despre bucuria de a fi Altfel si despre libertate. Vom folosi ca instrument corpul, onestitatea, amintirile, improvizația, spațiul creativ si muzica buna.

 

 

BIO

Ioana Macarie este Coregraf Independent și profesor de dans, actualmente Coordonator
al Departamentului Artistic al Teatrului Stela Popescu din București. A absolvit Liceul deCoregrafie “Floria Capsali” în anul 1998 și Universitatea Nationala de Artă Teatrală si Cinematografică, secția Coregrafie, în anul 2002. Cu spectacolul de Licență "Astazi la orele 19" a câștigat Premiul pentru cel mai bun Spectacol în cadrul Festivalului Julidans din Amsterdam in anul 2003, în aceeași perioadă fiind și Coregraf rezident al Centrului MAD condus de Vava Ștefănescu și Mihai Mihalcea. În anul 2008 a câștigat Premiul pentru cea mai buna Coregrafie Contemporană pentru un moment de Dans Contemporan în cadrul “Concursului International de
Dans Clasic și Contemporan” organizat la Sibiu.
A participat la workshopuri susținute de coregrafii: Michele Modesto Casarin, Massimo Gerardi, Brice Mousset, Michael Schumacher, Roberta Marques, Mark Tompkins, Lisa Nelson, David Zambrano, Karine Saporta, Wayne McGregor, Margarida Bettencourt, Paolo Henrique, Cosmin Manolescu si Gigi Caciuleanu.
Ca dansator și coregraf lucrează atât în teatru cât și în televiziune. În Teatru a colaborat ca dansator cu coregrafii Florin Fieroiu (profesor), Eduard Gabia, Sergiu Anghel (profesor, coregraf Orion Balet), Liliana Iorgulescu (profesor, coregraf), Ana Eva Cruellas (Musicalul Chicago) și cu maestrul Gigi Caciuleanu (D’ale Noastre – T N 😎. Activitatea în calitate de coregraf include: coregraf asistent - Musicalul Chicago (regia Ricard Reguant),
coregraf/interpret - Saka si Saka Eko (Sensor – TNB), coregraf - Regele Cerb (regia Michele Modesto Casarin – Teatrul Masca), coregraf – Acul cumetrei Gurton, Sluga la doi stapani (regia Mihai Malaimare – Teatrul Masca), coregraf/regizor - Una Historia de Tango si Iunia (Teatrul Masca), coregraf/regizor alaturi de actrita Mihaela Rădescu - Confesiunile unui caine (Replika), coregraf – Dolce Vita (regia Dragos Galgoțiu – Teatrul de Opereta si Muzical “Ion Dacian”), coregraf/regizor alături de pianistul Stefan Doniga – Anais (Teatrul de Opereta si Muzical “Ion Dacian”) și spectacolele Piazzola Nights si Les Chemins de l’amour (regia Mihaela Rădescu - Opera Naționala). La Teatrul Stela Popescu: regizor/coregraf – Micul Prinț (adaptare după Antoine de Saint Exupery), asistent Regie – Barba albastra (regia Alexander Hausvater), coregraf – Lampio si grauntele de lumina și Revolta povestilor (regia Tony Adam), Femeia, eterna poveste (regia Attila Vizauer) și Houl de mărgăritare (regia Amalia Ciolan).
Ca și coregraf și dansator a lucrat în televiziune în cadrul emisiunilor “Dansez pentru tine”
(ProTv),“Te cunosc de undeva”(Antena 1), “O data’n viața”(TVR) și în prezent la “CronicaCarcotasilor” (Prima TV). A participat ca și Actor și Coregraf în cadrul serialului de televiziune “Cu un pas înainte”(ProTv).
Pentru o perioadă de 2 ani a fost Coordonator al Compartimentului de Balet al Teatrului de Opereta si Musical “Ion Dacian”. În prezent este Coregraf și profesor în cadrul emisiunii “Te cunosc de undeva” (Antena 1).

 

Foto: Dani Ionita

**Pentru siguranta participantilor, spatiul de dans si interactiunile dintre participanti exista si se intampla in concordanta cu reglementarile in vigoare in ceea ce priveste igiena si distantarea sociala.

---------------------------------

***Linotip te sustine sa faci loc pentru dans contemporan in viata ta!

Esti "cursant #LINOTIPic", primesti reducere la bilete in perioada septembrie - decembrie! Cum?

1. Achizitie simultana a cate 1 bilet la 2 cursuri din date diferite - discount din pretul total 50 ron
2. Achizitie simultana a cate 1 bilet la 3 cursuri din date diferite - discount din pretul total 75 ron
1. Achizitie simultana a cate 1 bilet la 4 cursuri din date diferite - discount din pretul total 100 ron

✓ *Reducerea se aplica doar pentru achizitionarea in aceeasi comanda a biletelor, doar daca acestea reprezinta cel putin 2 cursuri din date diferite. Ex. 1: Achizitie bilete la "Corpul Resursa cu Arcadie Rusu" din lunile octombrie si noiembrie. Ex. 2: Achizitie 1 bilet la "Movements and moments cu Andreea Novac" + Achizitie 1 bilet la "Corpul creativ cu Andrea Gavriliu"
✖︎ **Reducerea nu se aplica pentru achizitionarea a 2 sau mai multe bilete la un singur curs!

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe