fbpixel
Skip to main content

Curs de dans contemporan cu Stefan Lupu

La Linotip ai ocazia sa experimentezi dansul contemporan in forme si situatii multiple: spectacole, filme, cursuri pentru profesionisti si amatori, dezbateri si discutii.

Ne dorim ca experientele tale la noi in studio sa-ti aduca un plus de bucurie si noutate si sa te ajute sa te auto-descoperi prin dans. Gu gandul asta in minte, ne asiguram ca iti oferim diversitate, atat pe plan artistic cat si pe cel educational. Vei vedea la Linotip spectacole create local si international, vei putea lucra cu coregrafi si artisti locali si deopotriva cu artisti internationali.

Suntem constant preocupati sa crestem Linotip, locul in care descoperim impreuna dansul contemporan. In luna martie poti participa la un atelier de dans contemporan cu Stefan Lupu.


**DESPRE CURS

Miscari angulare vs miscari curbilinii in dansul contemporan

Inspirat de cercetarea pentru lucrarea sa de doctorat “Actorul neodimensional”, Stefan Lupu va invita la un atelier de dans contemporan in care veti studia aplicabilitatea in arta dansului a dimensiunii corpului in spatiu.

Stefan Lupu cerceteaza limbaj corporal la intersectia dintre 3 tehnici: dansul contemporan, baletul clasic si limbajul corporal geometrizat provenit din Commedia dell’Arte. Ca urmare a cercetarii sale propune o mai puna intelegere a existentei dansului contemporan prin intermediul a doua elemente reper din baletul clasic (fluiditatea miscarilor - elementele curbilinii) si Commedia dell’Arte (acuratetea geometrica - elementele angulare).

In cadrul acestui atelier de dans contemporan vi se vor propune exercitii de imaginatie si de

autocunoastere prin intermediul expresiei fizice bazate pe legatura dintre minte,

emotie si corp. De asemenea veti lucra cu exercitii de atentie distributiva cu urmatorii parametrii de functionare: relatia cu partenerul de joc, constientizarea sinelui si libertatea de expresie.


**DESFASURARE SI INSCRIERE

26, 27 Martie - in intervalul 20:00-22:00

28, 29 Martie - in intervalul 12:00-14:00


**CUI SE ADRESEAZA?

Actorilor si dansatorilor, indiferent de nivelul de experienta.


**DESPRE STEFAN LUPU

Stefan Lupu a absolvit facultatea de ”Teatru si Televiziune” din Cluj-Napoca, Universitatea” Babes- Bolyai”,sectia actorie, promotia 2004-2008, avandu-l ca profesor pe Miklos Bacs, urmand studiile masterale ale Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC) din Bucuresti, sectia actorie, intre anii 2008-2010, sub indrumarea profesorului Gelu Colceag, iar intre anii 2012- 2015 urmand studiile scolii doctorale U.N.A.T.C., tema de cercetare fiind actorul Neodimensional.In prezent este actor angajat al Teatrului Mic din Bucuresti, este presedintele asociatiei culturale ReActor Bucuresti, face parte din compania de dans contemporan LINOTIP, a facut parte din compania de dans contemporan „Gigi Caciuleanu Romania”, colaboreaza cu diferite teatre din Bucuresti, atat ca actor cat si ca dansator sau coregraf, axandu-se in special pe conceperea spectacolelor in care semneaza coregrafia si regia.

Curs de dans contemporan cu Stefan Lupu

we also recommend

Ai Weiwei: Fără regrete DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Ai Weiwei: Fără regrete

DVD - One World Romania
Bucuresti, Bucuresti

CURS Masajul egiptean
15.05.2020
CURS Masajul egiptean


Centrul BioFocus, Bucuresti