Medieval Maps and the Perception of Border Zones and Boundaries

Medieval Maps and the Perception of Border Zones and Boundaries

Medieval Maps and the Perception of Border Zones and Boundaries

Luni, 29 aprilie 2024, ora 18:00, vă invităm la  conferința „Medieval Maps and the Perception of Border Zones and Boundaries” („Hărțile medievale și percepția asupra zonelor de graniță și a frontierelor”), susținută în limba engleză de profesor  universitar  doctor  Ingrid Baumgärtner,  de  la Universitatea din Kassel (Germania). Prezentarea este organizată în parteneriat cu Universitatea din București - Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Masteratul de Studii Culturale Religiile Lumii coordonat de prof. univ. dr. Madeea Axinciuc.

Evenimentul va avea loc la sediul Muzeului Hărților din str. Londra nr. 39, București.

Această conferință își propune să prezinte modul în care cartografii medievali și-au însușit conceptul de „frontieră”. Pe baza unor studii de caz atent selectate, vom examina felul în care cartografii timpului au integrat în reprezentarea geografică anumite cunoștințe despre zonele de frontieră, limite și granițe.

Va fi analizat procedeul prin care erau delimitate pe hărți spațiile fizice, geografice sau sociale, și ce strategii textuale și vizuale au fost aplicate în acest sens. De asemenea, vom investiga dezvoltarea, practica și receptarea frontierelor cartografice, precum și intențiile din spatele realizării hărților selectate, hărți ce puteau susține sau respinge anumite revendicări teritoriale.

Participarea este gratuită, pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe