fbpixel
Skip to main content

WORKSHOP: BODY DYNAMICS

cu Simona Dabija

WORKSHOP: BODY DYNAMICS cu Simona Dabija

Linotip Centru Independent Coregrafic lanseaza in perioada ianuarie - iunie 2022 o serie de cursuri de dans cu nivel de dificultate incepator si intermediar* coordonate de coregrafii: Andreea Novac, Ioana Marchidan, Andrea Gavriliu, Arcadie Rusu, Attila Bordás, Stefan Lupu, Daniel Dragomir, Teodora Velescu, Ioana Macarie, Mariana Gavriciuc, Simona Dabija si George Plesca. Mai multe detalii despre perioadele de desfasurare si biletele de participare aflati pe https://eventbook.ro/hall/linotip-centru-independent-coregrafic

SIMONA DABIJA despre cursul de dans contemporan "Body dynamics"

**Nivel de dificultate incepator -intermediar - exercitiile la care vei fi expus nu necesita experienta anterioara de participare la alte cursuri de dans contemporan.

Sesiunile de curs sunt construite progresiv si adaptate la nivelul de aprofundare a fiecarei grupe, cu scopul de a imbunatati flexibilitatea, forta, echilibrul, agilitatea, coordonarea și memoria motrica a corpului.

Prin exercitii tehnice, coregrafii scurte si improvizatie, se urmareste imbunatatirea posturii corporale, cat si folosirea corecta a respiratiei si a sistemului muscular pentru a proteja sistemul osos.

Scopul cursului este de a crea un context in care dansul este liber si creativ, prin intelegerea mecanismelor care ne activeaza corpul si felul in care acestea influenteaza orientarea spatiala si intensitatea cu care ne miscam. La cursuri dansul nu se invata mimetic, ci este inteles ca o modalitate de exprimare artistica, eliberare emotionala si intelegere a propriului corp.

DESPRE SIMONA DABIJA

Este co-fondator al Asociatiei Delazero, o asociatie care isi propune ca directie artistica proiecte ce au ca tema prezentul social și modalitățile individuale de raportare la acesta, legătura dintre corp și percepție.

Lucreaza cu Simona Deaconescu din 2015, fiind una dintre principalele dansatoare ale colectivului Tangaj Dance, performand in spectacolele ”Daughters”, ”Birdville”, ”Counterbody”, ”Aftertaste, in instalatia durationala performativa Retro Walk Decades to the Sun”, precum si in filmul de dans ” Sonder.”

Colaboreaza in calitate de interpreta cu Linotip-Centru Independent Coregrafic in spectacolele ”Basma Curată”, ”2 femei”, ”Stabat Mater” si "Humans | Bodies | Images", cu Teatrul Odeon in spectacolul ”Kafka” si cu Teatrelli in spectacolul "Urban GIF", coregrafiat de Florin Fieroiu.

In 2020, i-a fost acordat Premiul pentru Contributia adusa Dansului Contemporan, de catre Centrul National al Dansului, Bucuresti.

Ultimul proiect la care a lucrat a fost spectacolul de dans contemporan LUX” si scurtmetrajul de film de dans OPIA, selectat și premiat în festivaluri printre care KnowBOX - Audience Award, FrameRush, BIDFF, Moving Images videodance Festival, FROSTBITE International Indie Fest.

În prezent, lucreaza ca performer, la o noua instalatie performativa durationala Isolation in a Series of Liminal States”, proiect initiat de echipa de artisti /SAC @ Malmaison in colaborare cu Tangaj Dance.

„Imi place sa lucrez cu variatii de viteza si sa folosesc articulatiile atipic, in raport cu suprafetele pe care le intalnesc. Metodele prin care miscarea se poate deconstrui, prin izolarea extremitatilor corpului si a coloanei vertebrale, dau nastere la o corporalitate puternica si un dans plin de volum.” - SD

Foto: Madalina Paun

**Pentru siguranta participantilor, spatiul de dans si interactiunile dintre participanti exista si se intampla in concordanta cu reglementarile in vigoare in ceea ce priveste igiena si distantarea sociala.

---------------------------------

***Linotip te sustine sa faci loc pentru dans contemporan in viata ta!

Esti "cursant #LINOTIPic", primesti reducere la bilete in perioada septembrie - decembrie! Cum?

1. Achizitie simultana a cate 1 bilet la 2 cursuri din date diferite - discount din pretul total 50 ron

2. Achizitie simultana a cate 1 bilet la 3 cursuri din date diferite - discount din pretul total 75 ron

3. Achizitie simultana a cate 1 bilet la 4 cursuri din date diferite - discount din pretul total 100 ron

*Reducerea se aplica doar pentru achizitionarea in aceeasi comanda a biletelor, doar daca acestea reprezinta cel putin 2 cursuri din date diferite. Ex. 1: Achizitie bilete la "Corpul Resursa cu Arcadie Rusu" din lunile octombrie si noiembrie. Ex. 2: Achizitie 1 bilet la "Movements and moments cu Andreea Novac" + Achizitie 1 bilet la "Corpul creativ cu Andrea Gavriliu"

✖︎ **Reducerea nu se aplica pentru achizitionarea a 2 sau mai multe bilete la un singur curs!

we also recommend

Colectia de DVD-uri One World Ro
Anatomia Unei Plecari

DVD - One World Romania
DVD - One World Romania, Bucuresti

voucher valabil 12 luni de la achiziție
Experiente cadou - Coffee Safari


Bucuresti, Bucuresti

Idei de cadouri pentru el – participare la Regata Marii Negre
voucher valabil 12 luni de la achiziție
Idei de cadouri pentru el – participare la Regata Marii Negre


Litoralul românesc