fbpixel
Skip to main content

WORKSHOP: BODY DYNAMICS

WORKSHOP: BODY DYNAMICS cu Simona Dabija

WORKSHOP: BODY DYNAMICS

cu Simona Dabija

Linotip Centru Independent Coregrafic lanseaza in perioada ianuarie - iunie 2023 o serie de cursuri de dans cu nivel de dificultate incepator si intermediar* coordonate de coregrafii: Andreea Novac, Ioana Marchidan, Andrea Gavriliu, Arcadie Rusu, Attila Bordás, Stefan Lupu, Ioana Macarie, Simona Dabija si George Plesca.
 
SIMONA DABIJA despre cursul de dans contemporan "BODY DYNAMICS"

**Nivel de dificultate începator -intermediar - exercițiile la care vei fi expus nu necesită experiență anterioară de participare la alte cursuri de dans contemporan.

Cursurile sunt construite progresiv și adaptate la nivelul de aprofundare al grupei, cu scopul de a îmbunătăți flexibilitatea, forța, echilibrul, agilitatea, coordonarea și memoria motrică a corpului.

Prin exerciții tehnice, coregrafii scurte și improvizație, se urmărește îmbunătățirea posturii corporale, cât și folosirea corectă a respirației și a sistemului muscular pentru a proteja sistemul osos.

La atelier se vor propune și exerciții care jonglează cu ideea de ritm individual, colectiv si destructurarea ritmului pentru a explora cat mai multe nuanțe și intenții ale felului în care ne putem mișca.

Scopul cursului este de a crea un context în care dansul este liber și creativ, prin înțelegerea mecanismelor care ne activează corpul și felul în care acestea influențează orientarea spațiala și intensitatea cu care ne mișcăm.
 

DESPRE SIMONA DABIJA

A absolvit licența și masterul în coregrafie la Universitatea Națională de Teatru și Cinematografie din București.

Este co-fondator al Asociației Delazero, o asociație care își propune ca direcție artistică proiecte ce au ca temă prezentul social și modalitățile individuale de raportare la acesta, legătura dintre corp și percepție.

Lucrează cu Simona Deaconescu din 2015, fiind una dintre principalele dansatoare ale colectivului Tangaj Dance, performând în spectacolele “BLOT - Body Line of Thought”, “Ramanenjana”, ”Daughters”, ”Birdville”, ”Counterbody”, ”Aftertaste”, în instalațiile performative “Isolation in a Series of Liminal States”, ”Retro Walk Decades to the Sun”, precum și în filmul de dans ”Sonder.”

Are colaborări recurente cu instituții independente și de stat: Linotip-Centru Independent Coregrafic, Centrul Național al Dansului, CREart, Teatrul Odeon.

În 2020, i-a fost acordat Premiul pentru Contribuția adusă Dansului Contemporan, de către Centrul Național al Dansului, București.
 

„Imi place sa lucrez cu variatii de viteza si sa folosesc articulatiile atipic, in raport cu suprafetele pe care le intalnesc. Metodele prin care miscarea se poate deconstrui, prin izolarea extremitatilor corpului si a coloanei vertebrale, dau nastere la o corporalitate puternica si un dans plin de volum.” - SD
 

Foto: Diana Butnaru
 
***Linotip te sustine sa faci loc pentru dans contemporan in viata ta cu reducerea "cursant #LINOTIPic - mai mult dans cu mai putine resurse!"
Cum? 
1. Achizitie simultana a cate 1 bilet la 2 cursuri din date diferite - discount din pretul total 50 ron
2. Achizitie simultana a cate 1 bilet la 3 cursuri din date diferite - discount din pretul total 75 ron
3. Achizitie simultana a cate 1 bilet la 4 cursuri din date diferite - discount din pretul total 100 ron
✓ *Reducerea se aplica doar pentru achizitionarea in aceeasi comanda a biletelor, doar daca acestea reprezinta cel putin 2 cursuri din date diferite. Ex. 1: Achizitie bilete la "Corpul Resursa cu Arcadie Rusu" din doua perioade diferite. Ex. 2: Achizitie 1 bilet la "Movements and moments cu Andreea Novac" + Achizitie 1 bilet la "Corpul creativ cu Andrea Gavriliu"  
✖ **Reducerea nu se aplica pentru achizitionarea a 2 sau mai multe bilete la acelasi curs din aceeasi perioada. 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


Anatomia Unei Plecari DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Anatomia Unei Plecari
DVD - One World Romania
Scoala Noastra DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Scoala Noastra
DVD - One World Romania
Ai Weiwei: Fără regrete DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Ai Weiwei: Fără regrete
DVD - One World Romania
Conferința ”Omul din spatele unui profesor”
10:00 - Saturday, 9 December
Conferința ”Omul din spatele unui profesor”
Online, pe zoom.us
Zbor cu elicopterul, cadou de Dragobete
10:00 - Saturday, 24 February
Zbor cu elicopterul, cadou de Dragobete
Oradea