Christian „Mio” Loclair & Naoto Hiéda

Christian „Mio” Loclair & Naoto Hiéda Workshop: CCL [Choreographic Coding Lab] + Pathfinder

Christian „Mio” Loclair & Naoto Hiéda

Workshop: CCL [Choreographic Coding Lab] + Pathfinder

Christian „Mio” Loclair & Naoto Hiéda

Workshop: CCL [Choreographic Coding Lab] + Pathfinder

Workshop-ul oferă participanților ocazia unică de a experimenta lucrul cu Pathfinder, un instrument revoluționar de improvizație care stimulează prin animații generative creativitatea dansatorilor și îi determină să iasă din automatisme, mișcări șablon și să exploreze limbaje coregrafice noi.

Pathfinder extinde ideea de creație colaborativă, integrând în procesul artistic o entitate digitală inteligentă. Atunci când lucrează cu Pathfinder-ul, pe de o parte performerii pot adapta parametrii algoritmilor folosiți de instrument pentru a se plia pe ideile și nevoile lor, dar în același timp soft-ul își impune anumite direcții de funcționare și astfel îl provoacă pe performer să își recalibreze abordarea coregrafică și să încerce rute noi.

În cadrul workshopului vei descoperi, alături de Christian „Mio” Loclair și Naoto Hiéda, cum se pot intersecta armonios liniile de cod cu performance-ul de dans. Atelierul nu implică cunoștințe prealabile de programare. De altfel, el ajută performerii întocmai să învețe să se folosească de inteligența artificială în creația artistică, fără a ști să mânuiască limbaje de programare.

Workshopul oferă totodată o introducere în arta generativă și dans per se. Mentorii vor prezenta participanților lucrări contemporane semnificative care abordează acest dialog dans-tehnologie și cele mai recente experimente rezultate în urma atelierelor anterioare de tipul Choreographic Coding Lab.

Video Pathfinder: https://vimeo.com/111361109

BIO

Christian „Mio” Loclair este un coregraf și artist multi-media consacrat la nivel internațional, care explorează conexiunea dintre corp, mișcare și estetică digitală de mai bine de 15 ani.  El este licențiat în Computer Science la University Potsdam și Hasso Plattner Institute, specializat în Inginerie Media și Interacțiune Uman-Computațională și director de creație al studioului Waltz Binaire din Berlin.

Naoto Hiéda este un artist japonez multidisciplinar, care în prezent este cercetător la Topological Media Lab, Universitatea Concordia (Canada). A absolvit Facultatea de Inginerie de la Institutul de Tehnologie din Tokyo și Masteratul în Inginerie de la Universitatea McGill. Lucrările sale au fost prezentate în Miraikan (Japonia), Works/San Jose (SUA), Laval Virtual (Franța), ImPulsTanz (Austria), Science Gallery Dublin (Irlanda), Société des Arts Technologiques, TEDxMontréal, Canadian Centre for Architecture, Tangente Danse, and Never Apart (Canada).

Participarea lui în cadrul NOVA este posibilă cu ajutorul Fundatiei Art Pola.

NOVA este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Parteneri strategici: Forumul Cultural Austriac, Centrul de Muzică Electroacustică și Multimedia al UNMB, CINETic, UNATC, UNArte, Modulab

Parteneri media: Radio România Cultural, IQads, The Institute, Internetics, Igloo media, scena.ro, FEEDER.ro, Designist.ro, Revista Zeppelin, Modernism Punct Ro, We ART, Ziarul Metropolis

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend