fbpixel
Skip to main content

Ce anume se cuvine să rămână ferm într-o lume care se schimbă neîncetat?

Ce anume se cuvine să rămână ferm într-o lume care se schimbă neîncetat? Conferință susținută de Olof Gränström, urmată de un dialog cu Cătălin Striblea

Ce anume se cuvine să rămână ferm într-o lume care se schimbă neîncetat?

Conferință susținută de Olof Gränström, urmată de un dialog cu Cătălin Striblea

Lumea se află într-o continuă schimbare, iar cunoașterea macrotendințelor care afectează societatea noastră este cheia pentru înțelegerea prezentului și viitorului. Conferința lui Olof Gränström pune accentul pe diferența importantă dintre macrotendințele ciclice și cele structurale și pe nevoia de a ne concentra mai degrabă pe situațiile care produc efecte la nivel structural. O astfel de tendință, care rareori primește atenția pe care o merită, este cea legată de schimbările demografice care au loc în acest moment în Europa. Recensământul din România din 2021 ne permite să analizăm aceste transformări importante și să vorbim despre ce ar putea însemna acest lucru pentru viitor.


OLOF GRÄNSTRÖM a lucrat ca manager de proiect și dezvoltator de afaceri pentru Fundația Gapminder, fondată de Hans Rosling, unde a susținut prelegeri și workshop-uri despre tendințele macro la nivel global și factfulness. În prezent este consilier și ajută companiile și organizațiile să înțeleagă atât tendințele macro, cât și comportamentul uman pe baza datelor.
Întotdeauna și-a propus să ofere o înțelegere clară și precisă a lumii noastre, aflată în continuă schimbare, prin povești, vizualizări și perspective interesante.

CĂTĂLIN STRIBLEA lucrează în presă de 30 de ani. A făcut televiziune, dar rămâne cu siguranță om de radio. Astăzi îl găsiți la Radio Europa FM, unde realizează emisiunea România în Direct și rubricile Rațiunea zilei și Out of the Box. E prezent aproape zilnic pe blogul său striblea.ro, iar de doi ani realizează podcastul Vorbitorincii, alături de Radu Paraschivescu.


Eveniment prezentat de MARINA CONSTANTINESCU, jurnalistă, realizatoare de emisiuni de televiziune și critic de teatru și film.

 

Partener principal: Dedeman

Parteneri: Filarmonica George Enescu, Asociația ARCCA, Editura Humanitas, Hotel Cișmigiu, DS Automobiles, Euronews România, Radio Guerrilla, Radio România Cultural, RFI România, Hotnews.ro, Contributors.ro, PressOne, Veridica.ro

Location
Date
Price
Order
Location
Date
11:30 - Saturday, 06 May 2023
Order
90 lei

Stay Up To Date With Your Favorite Events

we also recommend


Chirurgul Englez DVD - One World Romania
Colectia de DVD-uri One World Ro
Chirurgul Englez
DVD - One World Romania
Pachet 5 filme smART HOUSE films from Bad Unicorn
valabil 3 luni
Pachet 5 filme
Online
Zbor cu elicopter in Bistrita, cadou de Valentine’s Day
10:00 - Wednesday, 14 February
Zbor cu elicopter in Bistrita, cadou de Valentine’s Day
Bistrița
Zbor cu elicopterul, cadou de Valentine’s Day
10:00 - Wednesday, 14 February
Zbor cu elicopterul, cadou de Valentine’s Day
Oradea
Curs accesarea barelor de constiinta
10:30 - Tomorrow, 2 April
Curs accesarea barelor de constiinta
TBA (Bucharest)