fbpixel

Atelier de povestit și desenat (și de călătorit până la Capătul Lumii) cu scriitorul Augustin Cupșa și ilustratoarea Andreea Dobreci

Atelier de povestit și desenat (și de călătorit până la Capătul Lumii) cu scriitorul Augustin Cupșa și ilustratoarea Andreea Dobreci

Atelier de povestit și desenat (și de călătorit până la Capătul Lumii) cu scriitorul Augustin Cupșa și ilustratoarea Andreea Dobreci

Humanitas Junior vă invită duminică, 17 decembrie, ora 11.30, la Librăria Cărturești Verona (în mansardă), la un atelier de povestit și desenat (și de călătorit până la Capătul Lumii) cu scriitorul Augustin Cupșa și ilustratoarea Andreea Dobreci, pornind de la volumul, Bestseller Gaudeamus 2023, „Două furnici și un elefant“.

Faceţi cunoştinţă cu trei prieteni plimbăreţi şi iubitori de aventură: furnica din capătul ăsta al Lumii, care-i din cale-afară de ordonată, dar cam uităreaţă, drept care scrie liste peste liste cu lucruri de făcut, furnica de la celălalt capăt al Lumii, prietena ei cea mai bună, care-i, dimpotrivă, veselă şi fără griji, şi are un căţel nostim şi o livadă de portocali în jurul casei, şi elefantul, mereu cu capul în nori, cam strănutăcios, pasionat de diete şi de dans, care le ajută să călătorească între cele două capete ale Lumii atunci când vor să se viziteze.

Şi cum drumul care face ocolul pământului nu-i tocmai scurt, cei trei au parte de o mulţime de surprize şi peripeţii: merg la plajă şi fac cunoştinţă cu un dromader amator de snorkeling, se duc la muzeul de artă şi rămân impresionaţi de mustăţile lui Salvador Dalí, vor să facă paraşutism şi se urcă din greşeală în avionul de Paraguay, al cărui pilot miop face probabil trafic cu găini, şi câte şi mai câte.

Nu-i de mirare că după atâtea aventuri cei trei vor să se mute împreună ca să se distreze tot timpul. Întrebarea este dacă o să reuşească.

AUGUSTIN CUPȘA este scriitor pentru oameni mari, calitate în care a publicat trei cărţi la Editura Humanitas: Așa să crească iarba pe noi (2017), Marile bucurii și marile tristeţi (2021) şi Străinătate (2022). A descoperit călătoriile furnicilor împreună cu Ioana, fiica sa, cu care obişnuieşte să inventeze poveşti şi să râdă foarte mult. Trăieşte şi lucrează în Bucureşti, iar cel mai tânăr membru al familiei sale este Liniuţă, un pisoi salvat de pe stradă, luuung şi cam slab (dar este încă foarte mic).

ANDREEI DOBRECI i-a plăcut să deseneze de mică, drept care, atunci când s-a făcut mare, a studiat arte şi graphic design. Din 2017 se ocupă de grafica volumelor care apar la Humanitas Junior. Tot aici a ilustrat Poveşti somnifere, de Vlad Stroescu, Două furnici și un elefant, de Augustin Cupșa, şi cărţile din seria „Biblioteca de 10+“. Întrucât e pisicofilă, i-a făcut loc în apartament unei pisici negre cu alb, pe nume Puca.

 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe