Întâlnire cu Andrew Solomon, prin Skype. Dialog cu Corina Șuteu, Elena Lăsconi, Sabina Fati și Radu Paraschivescu

joi, 5 iulie, ora 19.00, la Librăria Cărturești Verona
Întâlnire cu Andrew Solomon, prin Skype. Dialog cu Corina Șuteu, Elena Lăsconi, Sabina Fati și Radu Paraschivescu joi, 5 iulie, ora 19.00, la Librăria Cărturești Verona

Întâlnire cu Andrew Solomon, prin Skype. Dialog cu Corina Șuteu, Elena Lăsconi, Sabina Fati și Radu Paraschivescu

joi, 5 iulie, ora 19.00, la Librăria Cărturești Verona

Vă așteptăm joi, 5 iulie, ora 19.00, la Librăria Cărturești Verona, la o întâlnire-dialog cu Andrew Solomon, prin Skype, despre volumul „Undeva, departe. Călătorie pe meleagurile schimbării: șase continente și un sfert de veac“, recent apărut în colecția Memorii/Jurnale, a Editurii Humanitas, în traducerea Mirunei Fulgeanu. La eveniment vor participa Corina Șuteu, Elena Lăsconi, Sabina Fati și Radu Paraschivescu.
 

Undeva, departe strânge amintirile lui Andrew Solomon despre țări care trec prin schimbări seismice de ordin politic, cultural și spiritual. De la baricadele Moscovei din august 1991 și ruinele afgane din 2002 până la atitudinea românească față de depresie și discriminare din 2014 și înflorirea rasismului în Europa și America ultimilor ani, Andrew Solomon ne oferă o perspectivă unică asupra unor transformări cruciale ale ultimului sfert de veac. Poveștile sale emoționante ne exprimă în cei mai clari termeni umanitatea.

Undeva, departe este o carte frumoasă, inspirată de dorul de ducă și de incertitudinea propriului cămin, o celebrare a libertății care ne avertizează că libertatea trebuie uneori să fie învățată. Este mai mult decât un simplu jurnal de călătorie, este un portret al lumii noastre alcătuit de un om care a bătut-o în lung și-n lat.“ (SALMAN RUSHDIE)

ANDREW SOLOMON s-a născut în 1963. Şi-a făcut studiile la Yale şi Cambridge. Trăieşte la New York şi Londra. Este doctor în psihologie şi scrie literatură de factură politică, culturală, psihologică şi de ficţiune. Apare în mod regulat – cu o largă şi diversificată sferă de subiecte despre depresie, artiştii sovietici, renaşterea culturală afgană, politica libiană şi altele – în New Yorker, New York Times Magazine, Artforum, Travel and Leisure şi în alte publicaţii. Cartea sa The Noonday Demon: An Anatomy of Depression a câştigat în 2001 Premiul Naţional al Cărţii, în 2002 a figurat printre finalistele pentru Premiul Pulitzer, fiind inclusă în lista publicaţiei The Times a celor mai bune o sută de cărţi ale deceniului.

 

În acest moment, nu avem programată nicio reprezentație viitoare.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

Îți recomandăm