fbpixel
Skip to main content

„Adio, iarnă” („Winter ade”, regia Helke Misselwitz, Germania de Est, 1988)

Cineclub One World Romania

„Adio, iarnă” („Winter ade”, regia Helke Misselwitz, Germania de Est, 1988) Cineclub One World Romania

subtitrat în lb. română

documentar

Germania de Est, 1998

regia: Helke Misselwitz

„Adio, iarnă!” a fost realizat de Helke Misselwitz în a doua jumătate a anilor ’80, într-o Germanie de Est care trecea printr-o perioadă de liberalizare, dar unde reprezentarea intimității rămăsese o raritate în fața raportării idealizante la realitate. Cineasta parcurge țara cu trenul intervievând femei, de vârste și categorii sociale diferite, încercând să afle ce le lipsește și ce și-ar dori de la viitor. Nu de puține ori, ele ajung să povestească detalii extrem de intime ale vieții lor, transformând filmul într-unul dintre cele mai prețioase documente despre felul în care femeile est-germane se raportau la ele însele și la societatea ultimilor ani de comunism.

we also recommend

Atelier de pictură pentru adulți, în Cluj
voucher valabil 12 luni de la achiziție
Atelier de pictură pentru adulți, în Cluj


Cluj-Napoca

Unde a dispărut încrederea? Criza democrației liberale și scenariile guvernării lumii de mâine. Conferință susținută de Valentin Naumescu în cadrul Festivalului „Despre lumea în care trăim”, urmată de un dialog cu Ovidiu Nahoi.
27.03.2021
Unde a dispărut încrederea? Criza democrației liberale și scenariile guvernării lumii de mâine.

Conferință susținută de Valentin Naumescu în cadrul Festivalului „Despre lumea în care trăim”, urmată de un dialog cu Ovidiu Nahoi.
Online