fbpixel
Skip to main content

’89 LIBER

’89 LIBER Proiecție și dezbatere în memoria Revoluției din 1989

’89 LIBER

Proiecție și dezbatere în memoria Revoluției din 1989

Ce este libertatea?

Ce este adevărata libertate?

Gândit și realizat cu și pentru tineri, ’89 este un montaj documentar dedicat zilelor Revoluției din Timișoara. Inspirat din arhiva proiectului reMIND MAPPING (www.gistm.ro/revolutie), filmul prezintă o selecție de interviuri-întâlnire între liceenii de azi și oamenii care au strigat Libertate în Decembrie 1989, ca o ștafetă de eroism, demnitate și forță spirituală între generații.

Durată film: 20 min

Realizatori: Ștefan Ancuța, Patricia Bunoiu, Ștefan Didraga, Razvan Ghimiș, Tudor Frățilă, Marcus Pirtea, Florin Lupou, Iulian Rotaru, Ioana Satmari, Vlad Simion, Andrei Soare, Andreea Șuiugan

LI8E9 (“LIBER”) este un scurtmetraj despre o poveste tulburătoare, adevărată, despre momente trăite la limită, la numai 14 ani, în decembrie ‘89. Filmul este un documentar cu secvențe de animație, ca o scurtă călătorie în timp într-o lume care a fost reală, o lume în care se întâlnesc fără echivoc curajul, inocența, sublimul și oroarea umană. Întâlnirea cu această lume poate fi o ocazie de a simți care este prețul libertății noastre.

Durată film: 25 min

Realizatori: Ioana Satmari și Fabian Leiba

Imediat după proiecție, publicul va avea ocazia să discute cu tinerii care au realizat filmele și cu invitații lor, într-o dezbatere moderată de Marcel Tolcea, profesor de jurnalism și scriitor.

Invitați speciail ai dezbaterii: Nicoleta Giurcanu, Constantin Jinga, Ioan Mura și Ioan Savu, participanți la Revoluția din 1989 în Timișoara și București.

Accesul la evenimentul de comemorare a Revoluției de la Timișoara este liber, pe baza de rezervare online.

Durata totală a evenimentului este 2h.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe