VIORICA PINTILIE – a treia ediție a Concertului de Crăciun

VIORICA PINTILIE  – a treia ediție a Concertului de Crăciun I’ll be home for Christmas

VIORICA PINTILIE – a treia ediție a Concertului de Crăciun

I’ll be home for Christmas

Viorica Pintilie vă invită luni, 9 decembrie 2019, ora 19:30, la Teatrul Excelsior, la cea de-a treia ediție a Concertului său de Crăciun. Într-un decor intim, care sugerează o sufragerie, concertul Vioricăi va conține standarde de jazz, îndrăgite melodii americane precum „It's beginning to look a lot like Christmas”, „Santa Claus is coming to town”, „Santa baby”, dar și colindele românești „Colo sus pe lângă lună” sau „Creștini, Crăciunul a sosit”. 

Și pentru că la cele două ediții anterioare ale concertelor de Crăciun, Viorica Pintilie a inclus câte un duet (la primul concert cu Virgil Ianțu și la al doilea cu Adrian Nour), la duetul din acest an este invitată sora ei, Rodica, un moment emoționant deopotrivă pentru cele două surori și pentru public.

Pe scenă, alături de Viorica, se vor afla instrumentiștii: Johnny Bica – pian, Adrian Flautistu  – contrabas, Iulian Nicolau – tobe, Ciprian Pop – chitară, Paolo Profeti – saxofon și flaut, Mihail Grigore – violoncel, Miruna-Elena Vidican – harpă și Sebastian Burneci (trompetă).

♫♫♫

VIORICA PINTILIE este pe scenă de la 15 ani, absolvind Școala de Muzică în Chișinău și un master în muzica jazz la Universitatea Națională de Muzică din București. A trecut prin mai multe genuri muzicale până să ajungă la jazz, acesta fiind stilul în care se regăsește cel mai bine. Activitatea ei muzicală include Festivalul de Jazz de la Târgu Mureș (2013) și Sibiu Jazz Fest (2013). În mai 2016 a luat premiul special al juriului la Sibiu Jazz Festival. Prezența ei învăluitoare și timbrul special s-au făcut remarcate la concertele din București, Cluj, Sibiu, Târgu Mureș, Chișinău, Bulgaria, Cehia și Portugalia. 

Printre colaborările pe care le-a avut se regăsesc artiștii: Liviu Negru, Alexandru Olteanu, Michael Acker, Tavi Scurtu, Paolo Profeti, Dan Nicolau, Ciprian Pop, Pedro Negrescu, Sorin Romanescu, Adrian Flautistu, Ciprian Parghel, Cătălin Milea, Jimmy Cserkesz.

În februarie 2017, Viorica a lansat albumul de standarde de jazz „Stories of a Heart”, care reprezintă poveștile celor mai iubite cântece de jazz pe care le-a interpretat în cei aproape 5 ani de concerte.
În luna decembrie 2017 a lansat un nou album, cu tematică de Crăciun. Pe albumul  „Christmas time is here” vocea Vioricăi a fost acompaniată de un big band din care fac parte muzicienii care i-au fost alături și la primul album, un cvartet de coarde și un grup de suflători. Surpriza albumului este un duet cu Virgil Ianțu la piesa „Baby, it’s cold outside”.

Din dorința de a crea o tradiție a concertelor de Crăciun, în decembrie 2018 a susținut un nou concert de sezon, într-un decor de poveste și cu o distribuție muzicală de excepție, de această dată la Teatrul Național din București.

https://www.facebook.com/viorica.pintilie.official/

BILET: 80 lei

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe