TRIOSENCE

TRIOSENCE Concert Extraordinar de Jazz

TRIOSENCE

Concert Extraordinar de Jazz

TRIOSENCE este unul dintre trio-urile cele mai importante din jazz-ul european contemporan și una dintre cele mai active și de succes trupe de jazz din Germania, care reușește să dea un suflu original clasicei formule trio.

 

TRIOSENCE nu este doar un simplu nume. El reflectă conceptul care stă la baza unei arhitecturi elaborate în spiritul libertăţii de creaţie, ce oferă publicului un univers muzical de înaltă ţinută, cu o nouă dimensiune componistică şi stilistică influențată de fusion, folk, pop, world și inspirată de maeştri ai jazz-ului mondial: Bill Evans, Keith Jarrett, Ahmad Jamal, Peter Erskine, Jack DeJohnette, Zakir Hussain.

 

"TRIO-ESSENCE" se referă la creația colaborativă, mai degrabă decât a fi un trio cu un lider, la emanciparea pianului, a basului și a tobelor, adică la exprimarea individualității puternice a celor trei muzicieni: BERNHARD SCHÜLER (pian), OMAR RODRIGUEZ CALVO (bass), TOBIAS SCHULTE (tobe/percuție). Virtuozitatea muzicienilor, expresivitatea și sensibilitatea, unitatea şi echilibrul, liniile rafinate și cizelate ce captivează prin intensitate, suspans și coerență narativă, sunt elemente care se pot regăsi doar la maeștrii muzicii de jazz.

 

Apărut pe scena europeană de jazz în 1999, încă de la înființare trio-ul a fost răsplătit cu premii importante: “Jugend jazzt, the Ostsee (Baltic Sea) Jazz Festival” și “Kulturforderpreis of Kassel”. Primul lor CD, “First Enchantment”, a fost nominalizat la “Preis der deutschen Schallplattenkritik”, cel de-al doilea, “Away for Awhile”, a rămas peste șase luni în “German International Jazz Charts”, iar în 2018, pianistul Bernhard Schüler este nominalizat la prestigiosul Echo Jazz Awards, pentru virtuozitate și performața muzicală de pe noul album “Hidden Beauty” (2017).

 

Cu 8 albume scoase la Mons Records și Sony BMG, unul dintre primele trei label-uri din lume, cu o prezență frecventă în festivaluri de renume, cu ecouri entuziaste în importante publicații, Stern, FAZ, JAzzThing, Jazz Podium, Piano News, etc., autenticitatea TRIOSENCE este aplaudată și aclamată pentru universul vibrant și totodată sofisticat pe care-l propune, pentru momentele de intensitate dramatică, transă și armonie pură, unde domnește comuniunea și simpla bucurie de a cânta împreună pentru a ajunge la un sunet unic. https://www.triosence.com/

Video

https://www.youtube.com/watch?v=-aFQX14CAI8

_______________________________

Evenimentul este produs de FaPt - Fabrica de Artă și Producție Teatrală și Centrul Cultural German Iasi / Deutsches Kulturzentrum Iasi în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” Iași, în cadrul proiectului UnderAct, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe