fbpixel
Skip to main content

Șaraimanic La Palat - Taraful Ionică Minune

Șaraimanic La Palat - Taraful Ionică Minune

Șaraimanic La Palat - Taraful Ionică Minune

Șaraimanic La Palat - Taraful Ionică Minune
 

În seria „Șaraimanic La Palat” vom urca Maeștrii muzicii lăutărești pe scena pe care o merită. Lăutarul devine Artist, iar concertul Revelație.
Puteam să începem această serie doar cu Zeus Ionică Minune și al său Taraf de Maeștri, avându-l ca invitat special pe Maestrul Bibescu.Pe 17 decembrie se deschide porțile Palatului Bragadiru pentru o seară Șaraimanică regală. Vom menține reveria de după concert cu muzici curatoriate de melomanul Alex Cristache, lăutari aficionado. La Palat vom avea si un festin culinar, să vă hrănim toate simțurile.

Dress code: cât de regal cu putință.
 

Ionică Minune, cunoscut și ca „Zeus” în lumea lăutarilor, este un geniu al acestei muzici, urmașul lui Toni Iordache care i-a predat ștafeta și l-a botezat “ Minune”. Se spune că marele acordeonist a influențat atât de mult acest gen muzical, încat putem vorbi despre lăutăria de după Ionică Minune.

Șaraimanic Taraful Ionică Minune live

https://www.youtube.com/watch?v=b0jrjcSnuwc

Zeus cântă de aproape 59 de ani, de la vârsta de 4 ani, deși noi credem că el cântă dintotdeauna. Primul turneu internațional a fost în Japonia, cu taraful lui Toni Iordache, în 1979.

După o perioadă de glorie în care era o reală bucurie să poți cânta la petreceri cu lăutari precum Toni Iordache, Romica Puceanu, Florică Roșioru, Gabi Luncă, Ghiță Coadă, s.a., Ionică Minune pleacă în ’92 în Franța, unde se stabilește timp de 17 ani.

 

A susținut spectacole în fața președinților francezi  François Mitterrand și Jacques Chirac, a președintelui american Bill Clinton și a liderului palestinian Yasser Arafat. Dintre colaborările sale muzicale notabile sunt cele cu jazzmanul Bobby McFerrin, pianiștii Oscar Peterson și Michel Petrucciani, dar și cu maeștrii acordeonului Richard Galliano și Marcel Azzola.

Ionică Minune s-a întors acasă, aici unde simte pământul cel mai bine. E un Zeu ascuns cu puține apariții publice, așadar este un privilegiu să îl ascultăm în seara de 17 decembrie cu al său taraf de Maeștri: Ionică Minune – acordeon, Cristinel Turturică – țambal, Marius Gore – bas, Marin Alexandru – vioară, Dan Costache – clape.


 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


VIENA MAGIC
19:00 - Tuesday, 12 December
VIENA MAGIC
Florin Piersic Cinema
Stema - lansare de album
20:00 - Thursday, 28 December
Stema - lansare de album
Club Control
Maria Simandi Project
20:00 - Thursday, 7 December
Maria Simandi Project
JazzBook
om la lună | Expirat, 11 ianuarie
11 ianuarie 2024, Acces: 20:00 | Concert: 21:00
om la lună | Expirat, 11 ianuarie
Expirat