Skip to main content

RASA - Saveurs Musicales de l’Inde

Namaste India 2017

Order tickets
Cinema Elvire Popesco București Wednesday, 14 June 2017 / 19:00 35 lei - cat. II / 50 lei - cat. I Choose seats
RASA - Saveurs Musicales de l’Inde Namaste India 2017

RASA - Saveurs Musicales de l’Inde

În deschiderea Festivalului “Namaste India” 2017 vă invităm să vă delectați cu savoarea muzicii indiene în cadrul unei întâlniri multiculturale cu Nicolas Delaigue (sitar), Nihar Mehta (tabla) și Bhaskar Das (bansuri).

RASA este un concept antic în artele indiene și se referă la aroma estetică inerentă unei opere artistice, gustul pe care îl simte publicul atunci când asistă la un spectacol de muzică, dans, teatru sau orice formă de manifestare artistică. Teoria rasei este menționată în vechiul tratat sanscrit Nāṭya Śāstra. Conform acesteia, nu divertismentul este obiectivul principal al artei, ci capacitatea de a-l transporta pe om într-o lume unde acesta să poată experimenta fericirea și esența conștiinței sale.

Albumul RASA, o colecție de compoziții muzicale ce evocă variate stări emoționale, este rodul colaborării îndelungate dintre doi artiști ce trăiesc și își desfășoară activitatea în Franța: Nicolas Delaigue, muzician din Lyon, interpret la sitar, și Nihar Mehta, muzician indian stabilit la Nisa, interpret la instrumentul de percuție tabla și promotor în Europa al marilor nume ale muzicii clasice indiene. Cei doi îl vor avea ca invitat pe Bhaskar Das, unul din cei mai talentați tineri interpreți la bansuri din India, câștigător a numeroase premii și concursuri.

Concertul are loc în parteneriat cu Institutul Francez din București și face parte din Festivalul “Namaste India”, ediția a IX-a, 12-24 iunie 2017, organizat de Centrul Cultural “Rabindranath Tagore” în colaborare cu Ambasada Indiei la București, cu sprijinul Incredible India (India Tourism Frankfurt).

Sponsori: Dr. Reddy’s, Jet Airways, Hotel Răzvan.

Programul complet al festivalului va fi disponibil pe www.namasteindia.ro

we also recommend

The Veils (UK) Opening: Alexu and The Voices Inside & Meercha (RO, UK)
22.06.2017
The Veils (UK)

Opening: Alexu and The Voices Inside & Meercha (RO, UK)
Expirat, Halele Carol - Sala Compresoarelor