NOUT în premieră în România - la Jazz Fan Rising BUCUREȘTI

NOUT în premieră în România - la Jazz Fan Rising BUCUREȘTI veriga lipsă dintre Nirvana și Sun Ra / "adevărații punk sunt rari" (Telerama)

NOUT în premieră în România - la Jazz Fan Rising BUCUREȘTI

veriga lipsă dintre Nirvana și Sun Ra / "adevărații punk sunt rari" (Telerama) - music

Flaut, harpă, tobe: un amestec rar pe care acest trio de fete zărghite îl întoarce cu susul în jos. Trei artiste excepționale, care se străduiesc să își împingă instrumentele la limită, cu entuziasmul savantului din poveștile fantastice, pe cale să facă o descoperire epocală în laboratorul său.

NOUT este verigă lipsă dintre Nirvana și Sun Ra, pășind pe urmele explorărilor lui John Zorn la granițele dintre jazz și noise rock. Nout își imaginează piesele ca pe niște scenarii reale, cu întorsături dramatice: începem crezând că suntem Ellen Ripley în Alien și ne regăsim victorioși în Indiana Jones; începem cu ochii închiși pe scaunele roșii și încheiem țopăind ca pe ringul de dans ori în golden circle.

NOUT sunt laureatele din acest an ale Premiului Zenith al Asociației Europene de Jazz, acordat pentru creativitate și originalitate artiștilor cu potențial. Cu doi ani înainte, în 2021, într-un an de la formare, NOUT au reușit să cucerească Franța, în plină perioadă de pandemie, fiind nelipsite de la toate marile festivaluri si scene de jazz și rock.

Cînd spunem NOUT, ne putem aminti de numele zeiței cerului din mitologia egipteană, care absoarbe soarele în fiecare seară pentru a-l elibera în dimineața următoare. Dar nu ne putem abține să ne gândim la englezescul "nuts", care descrie pe cineva "nebun" de pasiunea pentru ceva sau cineva.

Cele trei zeițe NOUT sunt Delphine Joussein (flaute și pedal loops), Rafaëlle Rinaudo (harpă electrică) și Blanche Lafuente (tobe). 

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz, în cooperare cu Institutul Francez București. Organizator Jazz Festivals & Events.

Preț early-bird - 80 lei
PREȚ ÎNTREG - 120 lei

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe