fbpixel
Skip to main content

Noaptea Menestrelilor

Concert extraordinar folk

Noaptea Menestrelilor Concert extraordinar folk

„Om bun
deschide-ne poarta …”

… şi lasă-ne să-ţi spunem povestea despre „ Noaptea Menestrelilor ”.
Totul a început în luna august a anului 2001 , când un vis frumos a devenit realitate, o realitate pe măsura dorinţei arzătoare care a născut-o , o întrunire a iubitorilor muzicii folk într-o noapte fascinantă de vară. . Au răspuns chemării bunii noştri prieteni folkişti şi un public neaşteptat de numeros , neaşteptat de călduros şi receptiv având în vedere că mare parte dintre ei erau atât de tineri! A fost o noapte întreagă de muzică şi poezie adevărate , mângâiat de lumina torţelor şi a lunii . Atmosfera incredibilă ne-a făcut să hotărâm atunci că este nedrept şi egoist să ne bucurăm numai noi de asemenea momente şi că aşa cum orice bucurie împărtăşită cu cei dragi este mai mare, trebuie ca aceste seri să fie ale tuturor celor care doresc să fie alături de noi . De aceea, transmitem mesajul nostru către toţi cei care iubesc muzica folk (o cântă sau o ascultă):Veniţi la Baia Mare în 21 – 22 august pentru a „trăi” împreună vraja unei realităţi.

Se va întâmpla şi de data aceasta…deși, suntem mai săraci cu un suflet care a plecat să cânte alături de îngeri : Ghiță Danciu, motorul mișcării folk din Baia Mare.
Începând din acest an,vom încerca să-i întorcem puțin câte puțin din darurile pe care ni le-a oferit de-a lungul tumultoasei sale vieți închinate folkului, realizând acest evenimet în amintirea sa.”Noaptea Menestrelilor – in memoriam Ghiță Danciu”

Se va mai fi scris o filă, şi povestea va continua să se scrie atâta timp cât mai avem nevoie de a ne descoperi sufletul, atâta vreme cât mai dorim să ne păstrăm visele. An de an ne vom întoarce, mai romantici, mai frumoşi, mai tineri, pentru că doar trăim în poveste, şi dacă noi vrem, putem face ca timpul să curgă, nefiresc, în sens invers. La fiecare început de toamnă, la ceasul când Luna îşi cântă versul de dor, menestrelii se vor aduna tot mai mulţi, aducându-vă în dar poveştile lor.

we also recommend

voucher valabil 2 luni de la achiziție
Experimenteaza - curs online de pictura pentru incepatori


Online, pe zoom.us

valabil pentru proiecțiile din aprilie 2021
Bilet cadou ARTA-Acasă


Online