fbpixel
Skip to main content

Magnus Öström Quartet la Cluj

Magnus Öström Quartet la Cluj un concert Jazz Fan Rising

Magnus Öström Quartet la Cluj

un concert Jazz Fan Rising

Magnus Öström, legendarul toboșar al grupului E.S.T., vine în premieră la Cluj cu cvartetul său, pentru a ne delecta cu muzica sa puternică și expansivă, interpretată de fiecare dată incitant, cu săli în picioare.

Magnus Öström Quartet cântă rock, și nu chiar..., muzica progresivă, și nu chiar... funk metal, și nu chiar..., jazz, și... ați ghicit, nu chiar. Concertele lor sunt o călătorie muzicală cu teleportări rapide între stiluri, pe cât de agreabile, pe atât de muzicale. Majoritatea pieselor te pun ca ascultător într-un fel de transă, din care nu-ți mai vine să ieși, iar când ești singur cu un album de-al lor, adesea îți vine să dai volumul mai tare și să pui piesele pe “repeat”.

Magnus a fost prieten din copilărie cu Esbjorn Svensson, împreună cu care a constituit cel mai influent grup al jazz-ului european, E.S.T. – un moment al istoriei muzicii pe are unii critici îl compară cu cel al lui Jan Garbarek ori Django Reinhardt.

Dispariția fulgerătoare a prietenului său, în 2008, l-a pus pe Magnus din nou in fata căutărilor, pentru un nou parcurs muzical. Rezultatul, cristalizat în 10 ani și 3 albume de succes, este o muzică inovatoare, puternică și incitantă, în care orice iubitor de jazz, pop, indie, rock sau alternativă găsește ceva care să îl seducă.

Alături de Magnus Öström îi vom asculta pe Daniel Karlsson (pian și claviaturi), Andreas Hourdakis (chitare electrice și acustice), Frederik Jonsson (bass si sintetizatoare)

O seară exceptională, cu o trupă pentru care stilurile muzicale nu mai au frontiere și care excelează în performanțele live.

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz,
în deschiderea Cluj Innovation Days 2018,
în partenariat cu Cluj IT Cluster.

Co-producător: Radio Cluj
Sponsori: Life Is Hard, Altom, Hypermedia, Brinel.
Organizator: Jazz Festivals & Events.

Preț EARLY-BIRD: 75 lei, contingent limitat
Preț întreg: 95 lei
 

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


Algiers (US) | Club Control
20:00 - Wednesday, 4 October
Algiers (US) | Club Control
Club Control
Concert VIVA la Vida AD LIBITUM VOICES
20:30 - Friday, 24 November
Concert VIVA la Vida
Florin Piersic Cinema
Laboratory of Dreams SoNoRo Festival
19:30 - Monday, 30 October
Laboratory of Dreams
The Choral Temple
Abonament București SoNoRo Festival
27 Octombrie - 5 Noiembrie 2023
Abonament București
Bucuresti