Oregon la Jazz Nouveau

Oregon la Jazz Nouveau

Oregon la Jazz Nouveau

Pe 12 martie la Jazz Nouveau concertează celebrul grup Oregon. Cu 30 de albume în discografie, sute de concerte susținute pe intreg globul și o nominalizare la premiile Grammy în 2002 pentru discul Oregon in Moscow, putem spune că muzicienii americani și-au pus amprenta definitiv în istoria jazz-ului mondial.

Cu siguranță cel mai cunoscut membru al grupului format în 1970 este Ralph Towner, chitaristul și liderul Oregon, considerat de comunitatea muzicală un adevărat vizionar.

Lista colaborărilor sale este plină de nume importante: Weather Report, Bill Bruford, Jan Garbarek, Keith Jarret, Gary Burton, John Abercrombie, Paolo Fresu și foarte mulți alții.

Nu doar comunitatea muzicală s-a grăbit să-și arate aprecierea față de Ralph Towner, ci și cea științifică. La urma urmei, nu se întâmplă foarte des ca o misiune spațială ( Apollo 15) să boteze două cratere lunare după compozițiile tale, în cazul nostru Icarus și Ghost Beads.

Oregon, adică Ralph Towner (chitară), Paul McCandless (oboi), saxofon, Paolino Dalla Porta (contrabas), Mark Walker (tobe, percuții) își vor prezenta în Control Club cel mai recent disc. Lantern, editat în 2017 este un album rafinat și poetic al unei trupe care nu a încetat nici o clipă să experimenteze.

Fie că vorbim de jazz sau world music, new age sau muzică clasică, Oregon, (această mică orchestră, cum o alintă Ralph Towner) și-a răsfățat mereu publicul. Pe 12 martie este rândul publicului Jazz Nouveau.

Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Detalii pe paginile de Facebook Control Club și Jazz Nouveau.
Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe