fbpixel
Skip to main content

Nitai Hershkovits Trio

Jazz Nouveau

Nitai Hershkovits Trio Jazz Nouveau

Pe 20 februarie Clubul Control va găzdui concertul pianistului Nitai Hershkovits, unul dintre cei mai reprezentativi muzicieni ai generației sale.

Născut în 1988 în Israel, Nitai descoperă pianul și jazz-ul la vârsta de 15 ani, după ce timp de trei ani de cântase la clarinet. Studiază timp de doi ani în Tel Aviv muzica clasică și teorie muzicală cu Menahem Weisenberg, reputatul compozitor israelian. Câștigă patru ani la rând cea mai mare bursă acordată de prestigioasa American Music Foundation.

Despre dragostea pentru pian Nitai povestește:’’Pianul m-a atras în primul rând pentru marile sale posibilități de exprimare. De exemplu, atunci când cânt o partitură cu mâna dreaptă am ocazia să o definesc cu stânga. Am simțit că pot experimenta ritmic, armonic și melodic într-un fel pe care doar pianul mi l-ar permite.’’
S-a spus despre Nitai Hershkovits că alunecă pe clapele pianului cu eleganța lui Fred Astaire și sarcasmul melancolic al lui Charlie Chaplin.

Talentul său l-a propulsat rapid în prima linia a jazz-ului contemporan, pianistul concertând în întreaga lume la Salle Pleyel, Vienna Konzerthaus, l'Olympia, Alter Oper, North Sea Jazz Festival, Antibes Jazz Festival, Jazz à Vienne, Montreux Jazz Festival, Barbican Center sau. Tonhalle.

Publicul român a avut ocazia să-l vadă la Sala Radio alături de celebrul contrabasist Avishai Cohen, din al cărui Trio a făcut parte câțiva ani. Avishai Cohen nu a fost singura colaborare importantă a tânarului pianist, nume ca Jorge Rossy, Kurt Rosenwinkel, Greg Tardy, Charles Davis, Mark Guiliana, Zohar Fresco, Avi Lebovich regăsindu-se de asemenea printre artiștii care l-au dorit alături în studio și pe scenă.

În 2016 Nitai Hershkovits și-a lansat primul disc solo, I Asked You a Question, disc pe care îl va prezenta în premieră în România la Jazz Nouveau.

Nitai Hershkovits vine la Club Control însoțit de Rejoicer (clape și programming) și Eyal Talmudi (saxofon).

Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

we also recommend

Alt Shift NYE 2018 w. Leo & Nek incl. bufet suedez  & acces in Club Control
31.12.2017
Alt Shift NYE 2018 w. Leo & Nek

incl. bufet suedez & acces in Club Control
Alt Shift, București

Concert Arhaic - Florin Ștefan
17.12.2017
Concert Arhaic - Florin Ștefan


Teatrul Național Cluj-Napoca, Cluj-Napoca