fbpixel
Skip to main content

Jojo Mayer/Nerve la Jazz Nouveau

Jojo Mayer/Nerve la Jazz Nouveau

Jojo Mayer/Nerve la Jazz Nouveau

Pe 30 aprilie, chiar de Ziua Internațională a Jazz-ului concertează un grup foarte așteptat în București, Jojo Mayer/Nerve.

Considerat unul dintre cei mai inovatori bateriști din lume, Jojo Mayer, elvețianul mutat în New York este faimos pentru integrarea în jazz a influențelor drum and bass și jungle.

Inspirat de bateriști precum Jack De Johnette, Buddy Rich sau Tony Williams, Mayer a influențat la rândul său o generație întreagă de instrumentiști, prin tehnica sa.

La vârsta de 18 ani, Mayer cânta deja cu greii jazz-ului Dizzy Gillespie și Nina Simone, mai târziu înregistrând cu Screaming Headless Torsos, Intergalactic Maiden Ballet, John Medeski sau Meshell Ndegeocello.

Jojo Mayer a fost inclus de către Modern Drummer Magazines pe lista 50 Greatest Drummers of All Time în 2014.

Grupul Nerve, format de Mayer în 1997, reexaminează relația dintre creativitatea umană și tehnologia digitală, punând bazele unei noi forme de expresie muzicală, unică astăzi în lume.

Formația a mai colaborat cu Roli Mosimann, Jason Lindner, Takuya Nakamura, dar și cu Bugge Wesseltoft, Dj Shadow, MC XIS, Sean Pelton,Tim Lefebvre, Karsh Kale, MC Malik Work, Salt Cathedral, Vernon Reid sau Moshen Namjoo.

 

Nerve concertează în Control Club în formula Jojo Mayer: tobe, John Davis-bass, Jacob Bergson-clape, Aaron Nevezie-sound & audio manipulation.

 

Concertul are loc la ora 20’00. Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Biletele costă 50 de lei și se găsesc online pe www.eventbook.ro

Video

http://bit.ly/2Dj2TIE

Detalii pe paginile de Facebook Control Club și Jazz Nouveau.

Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe