fbpixel
Skip to main content

Bugge Wesseltoft’s New Conception Of Jazz

Jazz Nouveau

Bugge Wesseltoft’s New Conception Of Jazz Jazz Nouveau

Pe 6 februarie, pionierul nu jazz-ului scandinav vine la Jazz Nouveau în formula Bugge Wesseltoft – clape, Harald Lassen- Saxofon, Oddrun Lilja Jonsdottir - chitară, Sanskriti Shrestha – percuții, Siv Øyunn Kjenstad – tobe.

Născut în 1964 în Norvegia, Bugge Wesseltoft devine muzician profesionist la 19 ani influențat de tatăl său, cunoscutul chitarist Erik Wesseltoft. Din 1990 și până în prezent, pianistul își pune semnătura pe nu mai puțin de 45 de discuri, colaborând cu Jan Garbarek, Arild Andersen, Terje Rypdal , Lars Danielsson, Nils Petter Molvaer, Erik Truffaz, Dhafer Youssef, Sidsel Endresen sau Billy Cobham .

Pianist de elită, compozitor și producător, Bugge Wesseltoft pune în 1996 bazele proiectului New Conception Of Jazz, grup ce îmbină muzica electronică de club cu jazz-ul. După 400 de concerte si 5 albume, grupul ajunge pe 6 februarie și pe scena Clubului Control..

2016 este anul în care New Conception Of Jazz revine pe scenă cu un nou line-up despre care Bugge spune că este alcătuit din cei mai promițători tineri muzicieni norvegieni ai momentului.

Pe 6 februarie Bugge Wesseltofts’s New Conception Of Jazz va concerta în Control Club la Jazz Nouveau.

Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

we also recommend

Guesthouse Night Out
29.06.2018
Guesthouse Night Out


Pădurea Băneasa - Federația Română de Tir Sportiv, -

Concert Nightlosers Histories and Film Festival
21.07.2018
Concert Nightlosers

Histories and Film Festival
Cetatea Râșnov, Râșnov