#concertdeacasa Antoniu-Theodor Andreescu, vioară

#concertdeacasa Antoniu-Theodor Andreescu, vioară De la Viena, din Salonul de Muzică al artistului, în casele noastre.

#concertdeacasa Antoniu-Theodor Andreescu, vioară

De la Viena, din Salonul de Muzică al artistului, în casele noastre.

Concertul va fi transmis în direct (live) online . Accesul publicului este permis de la orele 19:50.  

In Vinerea Mare, stagiunea #concertdeacasa propune melomanilor o lucrare pentru vioară solo de o frumusețe și dificultate exemplare: Partita No. 2, BWV 1007 de Johann Sebastian Bach.

Interpretează un tânăr violonist căruia îi prezicem un mare viitor, Antoniu-Theodor Andreescu. Aflat în prezent la Viena în căutarea ”sunetului absolut” la violă și vioară, Theodor va interpreta monumentala lucrare a lui Bach, ce se încheie cu cea mai complicată și desăvârșită piesă pentru vioară solo, Chaconna, ea însăși amplă cât toate celelalte cinci părți ale Partitei la un loc.

Antoniu-Theodor Andreescu s-a născut la Tulcea, și a început studiul viorii la vârsta de 7 ani. În anii de liceu s-a apropiat de rădăcinile sale grecești, odată cu primirea unui Bouzoukia de la comunitatea greacă din Tulcea. A studiat vioara la Universitatea Națională de Muzică București cu profesoara Corina Bololoi și a obținut licența sub îndrumarea profesorului Ladislau Csendes, care i-a fost un adevărat mentor.

Într-o conversație amicală cu profesorul Bogdan Vodă și-a dat seama că dacă va studia viola va putea atinge noi și nebănuite culmi ale sunetului.

Ca violist a fost membru al Orchestrei Naționale Radio și al Orchestrei Române de Tineret, iar între anii 2015-2018 a fost cooptat în Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO), unde în ultimul său sezon cu orchestra a devenit șef de partidă la violă.

La Universitatea Națională de Muzică din București a avut șansa să împrumute un contrabas pentru a cânta Simfonia I de Johannes Brahms în Orchestra Universității. Theodor a interpretat și Sinfonietta de Francis Poulenc ca unic contrabasist în Orchestra de Cameră a Școlii de Vară AdMusicam, unde este invitat în fiecare an începând din 2016 pentru a pregăti împreună cu ansamblul concertele dirijat de Peter Stark, dirijorul-coordonator al EUYO.

Prietenia cu Sorin Spasinovici i-a deschis un univers nou, folclorul. Sorin l-a îndrumat în domeniul muzicii tradiționale, iar împreună au cântat ca duo de viole în EUYO dar și cu alte ocazii, ce i-au prilejuit lui Theodor și interpretări la violoncel sau contrabas. Astfel el s-a apropiat de jazz și de muzica populară românească, dar și-a dezvoltat și cunoștințele de improvizație.

Theodor s-a ocupat și de organizarea de concerte, având în palmares trei turnee naționale cu ansambluri de muzică de cameră, un sezon de concerte într-o sală neconvențională unde a promovat tineri artiști și compozitori, iar în 2018 a reunit muzicieni din întreaga Europă pentru a forma Orchestra de Cameră Europe Now, avându-i ca solist pe violoncelistul Alban Gerhardt iar pe Peter Stark ca dirijor.

În căutarea sunetului perfect, Theodor s-a stabilit în 2019 la Viena, unde cercetează permanent noi modalități de se perfecționa.

În toamna anului 2019, Theodor l-a cunoscut pe Phillip Bonhoeffer, chirurg și reputat lutier vienez avangardist, care i-a oferit cu generozitate privilegiul de a cânta timp de trei ani pe un instrument realizat de el, vioara „Athina”.

Jelenleg nincs tervezett jövőbeli előadásunk.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe