HIGH CLASSIC ROOMS

HIGH CLASSIC ROOMS Saloane muzicale de muzeu

HIGH CLASSIC ROOMS

Saloane muzicale de muzeu

În deschiderea Nopții Muzeelor 2022, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei vă propune o transpunere în timp, printr-un eveniment special. Într-o atmosferă de salon de epocă, veți putea admira piese autentice de mobilier de secol XIX, în timp ce ascultați o variantă rară a ”Anotimpurilor” lui Vivaldi, de cvartet de coarde, plus vioară solo și clavecin istoric.

Și, pentru ca atmosfera ”high class” să fie chiar la cel mai înalt nivel, cvartetul care va interpreta programul va fi Arcadia, cel mai bun cvartet de coarde de la noi și unul dintre cele mai premiate cvartete din lume. Sunday Times a scris despre interpretarea lor că este „o frumusețe care îți străpunge inima”, iar The Financial Times descria că atmosfera creată de Arcadia are o asemenea încărcătură, încât ”rezultatul este un asalt asupra simţurilor, străpungând inima acestei muzici tulburătoare”.

Alături de ei, la vioară solo, va interpreta Vlad Răceu, unul dintre cei mai apreciați violoniști ai generației sale, cu peste 500 de recitaluri și concerte în palmares.

Antonio Vivaldi

Anotimpurile

Vlad Răceu vioară solo

Cvartetul Arcadia

Ana Török  vioara I

Răsvan Dumitru  vioara a II-a

Traian Boală  violă

Zsolt Török  violoncel

Erich Türk  clavecin

Bilete pe www.eventbook.ro

Preț bilet: 50 lei (Biletul la eveniment include și o vizită gratuită la expozițiile Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, care poate fi făcută oricând, în programul de funcționare al muzeului, până la finalul lunii mai.)

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe