fbpixel
Skip to main content

3 F : François Couturier + François Méchali + François Laizeau la Jazz Fan Rising București

3F trio plays Musica Callada & more

3 F : François Couturier + François Méchali + François Laizeau la Jazz Fan Rising București 3F trio plays Musica Callada & more

Un trio cu un sound incredibil de elegant, rafinat și atât de melodios. “Cei trei F.” ai jazz-ului din Franța – François Couturier, François Mechali și Francois Laizeau sosesc la București pentru un concert-bijuterie, cu o muzică interpretată extrem de rar.

 

Francois Couturier are deja armata sa de fani in Romania: unii fascinați de pianistul interiorizat, amator de Andrei Tarkovski și compozitor de muzică inspirată de filmele titanului rus (două albume de aur la ECM - Nostalghia și Tarkovsky Quartet). Alții de pianul memorabil de pe albumele lui Anouar Brahem أنور ابراهم, alături de care a și concertat în România. Cu toții de proiectele cu care ne-a făcut să visăm în cadrul festivalurilor [email protected], SoNoRo sau Jazz In Church. Printre partenerii săi de scenă s-au numărat Anja Lechner Cello, Jean-Luis Matinier, John McLaughlin, Dominique Pifarely, Palle Daniellson, Jon Christensen, Jean-Paul Celea ș.a.

 

În proiectul 3F trio, François Couturier se denumește oficial “co-lider”, alături de alți doi tizi ai săi, François Mechali și Francois Laizeau, cu care creează “laolaltă”, „tous ensemble”.

 

Idea utilizării Musica Callada, liantul care a stat la baza grupului 3 F, a fost a contrabasistului François Mechali, care a relevat "celorlalți doi François" lucrarea lui Federico Mompou, compozitor catalan. Cu peste 40 de ani de carieră muzicală, Mechali apare pe 60 de albume, în bună parte în calitate de sideman, alături de Enrico Rava, Joachim Kuhn, Anthony Braxton, Steve Lacy, Michel Petrucciani, Kenny Wheeler, Oliver Johnson, Joe McPhee, Mico Nissim ș.a.. Albumele sub semnătură proprie au venit la vârsta maturitătii, împreuna cu interesul său pentru dirijat și pentru compozitia pentru ansambluri orchestrale, dimpreună cu încă o menire, de profesor la Conservator.

 

François Laizeau, este de asemenea un nume nelipsit de pe marile scene de jazz europene, atat in proiecte de jazz (cu Toots Thielmans, Martial Solal, Michel Portal, Dominique Pifarely, George Gruntz, Emmanuel Bex, Didier Levallet) cat si de muzica clasica (Michel Legrand, Natalie Dessay, Jaco Pastorius). Este și el profesor de percuție la Conservator.

 

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz.

În partenariat cu Institutul Francez din București

Sponsor: Air France

______________________________

 

PRET EARLY BIRD : 80 lei – contingent limitat, nu mai târziu de 10 noiembrie ora 24..

Preț bilet întreg: 120 lei

 

CUMPARATI BILETE prin www.eventbook.ro sau de la lista de puncte de vanzare de mai jos.

- librăriile Humanitas

- casieria cinema "Elvira Popescu" (Bd. Dacia 77)

- libraria "Kyralina" (str. Biserica Amzei nr. 10)

- casieria eventbook.ro, din str. Ion Brezoianu 21

- orice filiala Banca Transilvania (cu rezervare online prin www.eventbook.ro).

we also recommend