fbpixel
Skip to main content

Folk’n’Frunze

Cristi Corcioveanu, Cezar Popescu și Liviu Ciulei

Folk’n’Frunze Cristi Corcioveanu, Cezar Popescu și Liviu Ciulei

,Toamna e un andante melancolic și grațios, care pregatește admirabilul adagio al iernii’ (George Sand). În spiritul acestei idei, vă invităm sâmbata, 3 Noiembrie, ora 19, la o searată muzicală pe acorduri de folk, blues și country cu arome de toamnă, în cadrul unui eveniment muzical sugestiv intitulat ‚Folk’n’Frunze’, susținut de cantautorii Cristi Corcioveanu (Tecuci), Cezar Popescu (Iasi) și Liviu Ciulei (Dorohoi), la Casa de Cultura a Municipiului ,Mihai Ursachi’ din Iași. În cadrul evenimentului se vor prezenta și ultimile lansări discografice. (Rezervări la: 0749 653 702; Preț bilet: 25 lei)

***

‘Sir’ Cristi Corcioveanu, sau ‚proful din Tecuci’, cum îl știu iubitorii de folk, un împătimit de muzică și vers, are la activ două albume de autor, ,Elegie’ (2009), ce include binecunoscuta ,Meseria de copil’, pe versurile lui Aurel Brumă și ‚Cântece de proprietar’ (2014), compus integral pe versurile poetului humorean Sorin Poclitaru, ce a fost considerat unul dintre cele mai bune produse discografice folk ale anului 2014. ‚Cristi Corcioveanu se joacă și duce la filigran piese care găsesc exact sensul versurilor și dau acea senzație de rotund și frumos. Serios, satiric, bonom, răzvrătit, îndrăgostit, miștocar, toate aceste fațete ale artistului Cristi Corcioveanu ies la iveală deodată. Cântecele lui sunt memorabile, cu tente de blues, de rock, de folk curat și bun.’ (Sorin Poclitaru)

***

,Cezar Popescu vine din aroma teilor eminescieni ai Iașilor, din frumosul imaginar moldovenesc, știind să treacă ușor de la parfumul ciupiturilor de chitară la alchimia versurilor unor poeți cu har din bătrâna Bucovină. L-am remarcat în urmă cu ceva ani în duelul festivalurilor de folk, înalt, blând, clădit pe verticală. Vine să se alăture azi unor nume frumoase de folkiști ieșeni precum Cătălin Ungureanu, Liviu Nechita, Adi Bezna, Paul Arva, care se înscriu în galeria cu reușite a folkului. Molcom dar pasional, cinstit și emotiv, el își livrează ființa acestei muzici care își face mireasă din poezia bună! E și el un fel de Făt Frumos întârziat, într-o epocă în care zmeii și căpcăunii fac trafic de castele! Muzica lui o să vă placă, blazonul lui va rămâne!’ (Ovidiu Mihăilescu)

***

Despre Liviu Ciulei se poate spune că își poartă cu demnitate greutatea numelui cu renume în cultura română, în cazul său nu cadrele cinematografice fiind cele care se succed cu repeziciune ci frazele muzicale si arpegiile, ce crează dintru început ascultatorului sentimentul întâlnirii cu un profesionist veritabil al chitarii, ce se mișcă lejer de-a lungul grifului dar și prin diversitatea stilurilor abordate. Dascăl pt. generații întregi de copii la Casa de Cultură Dorohoi, Liviu Ciulei se alătură astăzi colegilor de scenă Cristi Corcioveanu și Cezar Popescu pt. a completa o formulă muzicală în care pasiunea și experiența protagoniștilor sunt în măsură să creeze un spectacol de esență, emoționant, de factură folk-blues-country.

we also recommend

Drag mi-e cântul românesc Invitați: Polina Gheorghe, Ioan Chirilă, Nina Predescu, Aurel Sava, Elena Chirică, Viorica Nica, Nicolae Pavel, Mihai Trăistariu
07.08.2019
Drag mi-e cântul românesc

Invitați: Polina Gheorghe, Ioan Chirilă, Nina Predescu, Aurel Sava, Elena Chirică, Viorica Nica, Nicolae Pavel, Mihai Trăistariu
Teatrul de Vară