fbpixel
Skip to main content

Concert Mircea Baniciu & Ecou

Concert Mircea Baniciu & Ecou

Concert Mircea Baniciu & Ecou

Miercuri, 27 iulie 2022, de la ora 18, vă dăm întâlnire cu Mircea Baniciu și trupa Ecou, în cadrul celei de-a doua ediții ”Folk la altar”, la Biserica Evanghelică din Râșnov.

MIRCEA BANICIU

Cunoscut la scară naţională prin cooptarea în grupul etalon al rockului românesc, Phoenix, solistul a continuat să cânte cu acelaşi succes pe scenele folk şi după 1977. De fapt, el fusese remarcat de concitadini pe scena folk a Timişoarei. Iar reinventarea sa solo a continuat să se manifeste prin colaborarea cu Post Scriptum, mai târziu Pacifica ş.a.m.d. De asemenea, Mircea Baniciu rămâne în istoria muzicii româneşti cu supergrupul pop-folk Pasărea Colibri, compoziţiile sale rămânând în topuri indiferent de formula de acompaniament!

ECOU

Apărut în 1981 brusc, de la Reghin, pe marea scenă a Cenaclului „Flacăra”, grupul Ecou a urcat imediat la cele mai înalte cote ale popopularităţii. Multe dintre melodiile lansate de Sorina Bloj şi Magdalena Puskas au intrat de atunci în folclorul urban. După despărţirea duo-ului, Sorina a continuat cu Ecou, Magdalena a înfiinţat Partaj (cu regretata Tatiana Stepa). Dupa 40 de ani de la explozie, 2022 a adus reunirea celor două fondatoare pentru înregistrarea unui disc cu marile succese ale grupului: „Prima iubire”. În recital la Râşnov: Sorina Bloj (voce şi chitară), Magdalena Puşcaş (voce) şi David Gabriel (chitară).

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe