fbpixel
Skip to main content

Concert Ducu Bertzi & Marius Bațu

Concert Ducu Bertzi & Marius Bațu

Joi, 28 iulie 2022, în a 2-a zi a festivalului ”Folk la altar” ne vom bucura de muzica lui Ducu Bertzi și a lui Marius Bațu, de la ora 18:00, la Biserica Evanghelică din Râșnov.

DUCU BERTZI

De loc din Sighet, Ducu Bertzi a cântat din 1976 în concertele folk organizate la Casa Studenţilor din Bucureşti, în paralel activând cu grupul coral Song. După trei ani, se impunea naţional în contextul Cenaclului „Flacăra” şi a continuat să compună, să înregistreze şi să concerteze până în prezent. Din 1997, realizează cea mai longevivă emisiune de folk - „Omul cu chitara” (săptămânal, la Radio România Actualităţi) – împreună cu Mihai Cosmin Popescu. Implicat organizatoric în numeroase manifestări (inclusiv gala folk „Floare de colţ” de la Sighetu Marmaţiei), Ducu Bertzi rămâne în istoria genului pentru ultimele concerte ale mentorului genului, Florian „Moţu” Pittiş, filmate şi publicate.

MARIUS BAŢU

Marius Baţu a înfiinţat grupul constănţean Poesis (iniţial trio) în 1977, alături de Eugen Baboi. Consacrarea a survenit în 1982, o dată cu cooptarea în Cenaclul „Flacăra”. După desfiinţarea din 1985, a plecat în Germania, pentru ca la revenire să refacă duo-ul. A venit rândul lui Eugen să emigreze în Canada, moment din care Marius a continuat de unul singur, colaborând în paralel cu diverse grupuri importante (Holograf, Pasărea Colibri, Stepan Project ş.a.). În vacanţele lui Eugen, grupul se reface pentru câteva concerte acasă, uneori şi discuri. Marius Baţu va cânta la Râşnov singur... sau cu Eugen, o dilemă din care nu vom ieşi decât atunci şi acolo.