fbpixel
Skip to main content

Focus Beethoven

Order tickets
Location Date / Hour Price Order
Babes-Bolyai University – Maximum Auditorium, Cluj-Napoca Wednesday, 22 September 2021 / 19:00 60 lei (acces general)
Focus Beethoven

UPDATE - amânat pentru o dată ulterioară

 

→ Arta vindecă și noi credem enorm în puterea ei. 🖤 Așa că mergem înainte cu speranță și, cel mai important, cu nevoie de artă trăită în siguranță. În 11 noiembrie plănuim să ne reîntâlnim după aproape un an de zile în care Young Famous a stat departe de scenă. Așadar, pentru acest eveniment scoatem la vânzare 100 de bilete fără loc alocat ce vor rămâne valabile în eventualitatea unei reprogramări ulterioare și care reprezintă [pe lângă votul de încredere oferit & dorința te a te bucura de experiență], și susținerea artiștilor și a artei de nișă. 🎻

 

→ Programul marchează 250 de ani de la nașterea lui Beethoven, simbol al speranței și perseverenței în vremuri în care învățăm că este important să trăim în prezent și să ne menținem atenția asupra lucrurilor imateriale care contează cu adevărat. Afăm și cu ce învățăminte s-a întors Vladimir din India la finalul verii. 

 

🎼 Concertul pentru pian și orchestră în Re major, op. 61a

🎼 Simfonia a VII-a în La major, op. 92

 

Lucia-Cristiana Iordache și Vladimir Agachi au colaborat pentru prima dată la Popas Cultural, în anul 2019. Lucia este pianistă a tinerei generații și deja cunoscută pentru recitalurile din Sala Studio a Ateneului Român, Institutul Maghiar Balassi, Sala ARCUB, Muzeul Național "George Enescu" și pentru colaborările cu Orchestrele "Concerto" și "Universitaria" ale U.N.M.B., Orchestra Simfonică a Teatrului Național Nae Leonard Galați și Filarmonica Pitești. Masterandă a Universității Naționale de Muzică București, a trăit experiența bursei Internationale Sommerakademie der mdw si va fi bursieră Erasmus la Universität der Künste Berlin, dar și a numeroase Academii de vară și cursuri de măiestrie (Tinere Talente, Academia Sighișoara, Talent Music Summer Courses and Festival, Anton Rubinstein Musikakademie). 

 

Young Famous Orchestra a fost înființată de Vladimir Agachi în 2015 din dorința de a reinventa concertele de muzică clasică & a devenit cunoscută drept cea mai tânără și dinamică orchestră din zona Transilvaniei. Sub îndrumarea carismaticului dirijor, artiștii au concertat alături de invitați speciali în concerte neconvenționale și cu nume mari ale muzicii clasice autohtone: Dan Grigore, Daniel David, Irina Margareta Nistor, Sânziana Mircea, Paul Andre Bempechat, Daniel David, Analia Selis, Omar Massa, Mariano Castro, Bogdan Bob Rădulescu, Ilian Gârneț, David și Adela Todoran (David & The Six Martini Band) ș.a. 

 

Formarea muzicală a lui Vladimir Agachi este marcată de perfecționarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea unuia dintre mari maeștri ai lumii, Daniel Barenboim, iar palmaresul artistic numără concerte alături, deopotrivă, de filarmonicile din România & cele internaţionale (Porto, Wrocław, Boston, Haifa, Arkhangelsk), dar și cinci ani de directorat artistic în cadrul Orquesta Sinfónica de Piura, Peru. În România, Vladimir visează să aducă muzica simfonică mai aproape de publicul larg, fiind convins că spiritualitatea individului este conectată și influențată de trăiri muzicale.

 

Misiunea noastră rămâne în picioare →

→ Să oferim acces la educație prin cultură

→ Să descoperim și să susținem tinere talente pe plan local

→ Să organizăm competiții locale pentru facilitarea accesului tinerilor pe scena comunității clujene

→ Să descoperim împreună puterea de vindecare a muzicii

→ Să experimentăm fuziunea artelor tinere și modurile diferite de exprimare

 

Considerăm important accesul la cultură și, în timp ce nu facem rabat de la măsurile de prevenire a răspândirii pandemiei, depunem toate eforturile pentru a ne putea bucura de singurul concert pregătit pentru anul 2020. Astfel, participarea la spectacol se face doar cu respectarea regulilor de distanțare impuse de lege, iar numărul biletelor disponibile este de 100.

Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata evenimentului, iar intrarea și ieșirea de la eveniment se fac doar pe sensurile marcate. Accesul se face de la ora 18.15, cu efectuarea triajului epidemiologic și alocarea locului individual.

 

Stay joyful, stay safe.