fbpixel
Skip to main content

#concertdeacasa Ionuț Diaconu, pian

Din Salonul de Muzică al artistului, direct în casele noastre!

#concertdeacasa Ionuț Diaconu, pian Din Salonul de Muzică al artistului, direct în casele noastre!

Concertul va fi transmis în direct (live) online. Accesul publicului este permis începând cu ora 19:50.

După primul său recital de succes susținut de acasă la începutul lunii aprilie, Ionuț Diaconu revine cu un recital ce cuprinde trei compoziții proprii dar și o piesă compusă de Tudor Dumitrescu, un tânăr pianist și compozitor foarte talentat, care și-a găsit sfârșitul mult prea timpuriu în ruinele blocului Continental, în noaptea de 4 martie 1977.

Program

Serghei Rachmaninov - Preludiu in Do diez minor

Alexandr Scriabin - Studiu Op. 2 No. 1 in Do diez minor

Ionut Diaconu - Preludiu in Fa minor

Tudor Dumitrescu - Preludiu in Do diez minor

Franz Liszt - Grandes études de Paganini, S141 - ”La Campanella”

Ionut Diaconu - Doua preludii op 1

Ionut Diaconu - Moment muzical


Născut la Focșani, Ionuț Diaconu a studiat pianul de la 4 ani la Colegiului Național de Muzică ,,George Enescu'' din București cu profesorii Dorina Gorgan și Constantin Nițu, iar în prezent este student la Universitatea Națională de Muzică din Bucuresti, fiind îndrumat de prof. Vlad Dimulescu.

A urmat la cursuri de măiestrie cu o întreagă pleiadă de renumiți pianiști: Eduard Kunz, Catarina Vivarelli, Josu de Solaun, Laura di Paolo, Daniela Andonova, Corina Ibănescu, John Twaites, Javier Torres, Antonio Galera, Balazs Fulei, Antonio Oliveira și Mamiko Suda.

În 2016 a debutat ca solist alături de Orchestra de Cameră Radio din București.

În 2015, 2016 și 2018 a fost bursier al Fundației Regale Margareta a României. Tot în 2018 a obținut o bursă Erasmus+ și a studiat în Portugalia la ,Escola de Musica e Artes do Espetaculo do Porto cu profesorul Constantin Sandu.

În 2019 a câștigat Premiul Întâi la Concursul de Pian din cadrul Forum Internacional de Musica “Ciudad de Orihuela”, Spania și la Concursul Internațional de Pian ,,Alto Minho’', Caminha, în Portugalia.

A susținut recitaluri în Portugalia la Universidade do Porto, Teatro Valadares-Caminha, Escola Superior da Musica e Artes do Espectaculo do Porto, în Spania la Conservatorio Profesional de Musica Pedro Terol de Orihuela, în Italia la Institutul Maghiar din Roma, la Palatul Suțu din București, la Ateneul Popular din Focșani, la Casa Memorială Dinu Lipatti de la Fundățeanca.


,